III Jornada formativa sobre abusos sexuals en la infància

08/03/2019 | FCS
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Benvolguts companys, Benvolgudes companyes,

La Facultat de Ciències de la Salut i l'Associació ACASI organitzen la III Jornada formativa sobre abusos sexuals en la infància el dijous dia 4 d'abril de 2019, a partir de les 8.45 h.

 L'Associació Contra els Abusos Sexuals en la Infància (ACASI) es va fundar en 2005. La seua àrea d'intervenció socioeducativa es basa en dues línies fonamentals d'intervenció:

- Una primera basada en la intervenció per mitjà dels grups d'ajuda mútua para persones adultes que van viure el maltractament i/o abusos sexuals en la seua infància.

- I una segona línia d'intervenció socioeducativa que és la prevenció primària, la finalitat de la qual és realitzar prevenció, visibilitzar i informar sobre el maltractament i l'abús sexual en la infància a menors, a professionals i a la població en general.  En aquesta segona línia estaria inclosa aquesta jornada.

Algunes dades perquè sigueu conscients de la importància de detectar possibles casos de maltractament i/o abús sexual i pugueu actuar davant una detecció:

Segons la campanya del Consell d'Europa

- 1 de cada 5 xiquets i xiquetes ha patit o patirà abusos sexuals abans dels 17 anys;

- entre el 80% i el 85% és intrafamiliar o del seu entorn de confiança

- el 60% de les víctimes no rebrà cap tipus d'ajuda;

- el 90% no ho expressarà durant la seua infància; - només un 10% presenta una denúncia. No deixeu passar aquesta oportunitat que us permetrà conèixer, gràcies a la participació de

professionals d'alt prestigi, com heu de reaccionar professionalment davant els abusos sexuals infantils

+ Informació en pàgina web.

Programa

Cordialment, Deganat Facultat de Ciències de la salut

Informació proporcionada per: Facultat de Ciències de la Salut