UJI

Raquel Agost Felip

Màster Universitari de Cooperació al Desenvolupament - UJI

09/04/2019 | FCS

Dra. Mª Raquel Agost Felip. Professora titular de Psicologia dels Serveis Socials de l'Àrea de Psicologia Social de la Universitat Jaume I. Llicenciada en Psicologia per la Universitat de València, Doctora per la Universitat Jaume I. Màster en Psicologia Comunitària. 

Codirectora del Màster Universitari de Cooperació al Desenvolupament (IIDL-UJI), membre del programa de doctorat interuniversitari sobre Desenvolupament Local i Cooperació (IIDL). 

Coordina el grup de recerca Innovació Social i Desenvolupament Humà-IIDL (SOCIAL INNOVA). És secretària de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) de la Universitat Jaume I (juny 2018). 

En l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat, és membre de la Xarxa Espanyola d'Estudis del Desenvolupament (REEDES). Ha realitzat estades de recerca i docència en la Universitat per al Desenvolupament Sostenible (Managua) i en la Universitat del Nord de Nicaragua (Estelí), Universitat Tecnològica Metropolitana (Santiago de Xile), Universitat Nacional Sant Antonio Abad del Cusco (Perú). On ha dirigit projectes de cooperació al desenvolupament sobre enfortiment de l'administració pública, finançats per l'AECID (UMSS-Bolívia), i desenvolupament local (UTEM-Xile), projectes de desenvolupament local comunitari finançats per la Convocatòria de Cooperació Universitària al Desenvolupament de la UJI en (Guatemala, Perú i Nicaragua) i d'enfortiment institucional finançats per la Generalitat Valenciana.

Té experiència en cooperació universitària al desenvolupament (CUD)  on ha exercit diferents funcions: Directora acadèmica de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament (OCDS) i Coordinadora “Racó de la Solidaritat” de la Universitat Jaume I (1994-2007); membre del Consell de Cooperació al Desenvolupament (MAEC), membre del Comitè assessor per a la creació de l'Observatori de la Cooperació Universitària al Desenvolupament (CRUE; AECID; DGPOLDE). És avaluadora externa de projectes de cooperació al desenvolupament per a universitats i administracions públiques. 

Desenvolupa part de la seua recerca en l'àmbit de la cooperació i la solidaritat, on ha dirigit projectes de R+D sobre pobresa urbana, migracions i habitatge. També dirigeix contractes de transferència, relacionats amb el desenvolupament local comunitari en matèria de serveis socials, empleabilidad de grups vulnerables, exclusió social, intervenció comunitària en barris vulnerables, cooperació i ODS.  

En l'actualitat és membre de la Xarxa d'Excel·lència de Pobresa Hídrica (WAPONET) finançada pel Ministeri de Ciència i Tecnologia.

Les seues principals línies de recerca són, l'estudi de la Línia de Base dels Serveis Socials, i l'atenció a la ciutadania des dels Serveis Socials en el marc de l'ODS11 (ciutats i comunitats sostenibles). Així mateix, és la investigadora principal del Laboratori de Serveis Socials de Castelló (2018).

És voluntària-directiva d'UNICEF Comunitat Valenciana i col·labora amb diferents ONGD.

Informació proporcionada per: Facultat de Ciències de la Salut