Autora o autor: la persona que ha desenvolupat una recerca i elabora una presenció o un article a partir d'aquesta recerca n'és l'autora o autor. Les presentacions poden ser fruit del treball de més d'una persona; en aquest cas, anomenem aquestes persones conjuntament coautores i coautors.
Plenària: les sessions plenàries s'encarreguen a persones expertes en un tema concret rellevant per a la conferència. Aquestes persones han rebut la invitació del Comité Científic per oferir una conferència d'entre 45 i 50 minuts seguida d'un torn d'intervencions.
Ponent: les persones que exposen oralment els seus treballs en la conferència en són les ponents.
Presentació: intervenció d'una persona inscrita sobre els continguts del seu treball. A Internet es poden trobar consells sobre com fer que les presentacions siguen més atractives. En general, identificar el missatge central de la recerca presentada i tenir en compte les necessitats de l'audiència són clau per estructurar una presentació. Hi ha programari, com PowerPoint, Slides o Prezi.com, que millora les opcions per presentar els vostres materials.
Presentacions de pòsters: una presentació en format pòster és una representació gràfica del vostre projecte. Combina text i gràfics per presentar el vostre treball de manera visualment interessant i accessible. Els pòsters han d'articular clarament el que feu, com ho heu fet, per què ho vau fer i com heu contribuït al vostre camp i al coneixement. Hi ha programari que us pot ajudar a dissenyar el vostre pòster, com són ara PowerPoint, Slides, Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign, Inkscape, Gimp, Gliffy o Lovely Charts.
Presentacions orals: podeu presentar la vostra recerca o bé amb una exposició oral sobre la vostra investigació, amb el suport de qualsevol material escrit o projectat rellevant, o bé amb una representació gràfica impresa del vostre treball. El primer tipus de presentació s'anomena presentació oral per distingir-la de la presentació gràfica, anomenada pòster.
Presidència: Cada taula o sessió és supervisada per una persona que obri la sessió, introdueix les i els ponents, assigna torns, controla que cada ponent s'adhereix als temps assignat i tanca la sessió. La presidència sol ocupar-la una persona experta en el tema en qüestió.
Sala de conferències: les presentacions orals es lliuren a sales de conferències. Aquestes sales disposen del mobiliari i el material necessaris perquè assistents i ponents puguen treballar i interactuar, inclosos ordinador, pantalla, pissarra i, segons les dimensions de l'habitació, també micròfons.
Sessió: una sessió és la part del programa que hi ha entre grans pauses (com ara pauses per dinar). Cada dia de la conferència sol dividir-se entre la sessió del matí i la sessió de la vesprada.
Taula: En les jornades i congressos se sol programar que les xarrades sobre temes similars es presenten consecutivament perquè els assistents puguen decidir on anar en un moment determinat. Se solen establir pauses entre taules perquè assistents i ponents puguen prendre cafè, interactuar de manera informal o anar al bany. En cada taula sol haver-hi entre tres i cinc presentacions. Després de cada presentació o al final de cada taula s'obri un torn d'intervencions perquè les persones assistents facen preguntes i comentaris sobre les presentacions.
Torn d'intervencions: les conferències programen un temps al final de cada presentació o al final de cada taula perquè el públic agafe la paraula i formule preguntes i comentaris a les presentacions exposades. Les persones autores responen i comenten les qüestions plantejades.