Celebració de les XXIX Jornades de Foment de la Investigació i de la Transferència en Ciències Humanes i Socials

29/04/2024 | FCHS
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I va acollir amb èxit les XXIX Jornades de Foment de la Investigació i de la Transferència en Ciències Humanes i Socials. L'esdeveniment, celebrat el passat 25 d'abril, va servir per a compartir coneixements, experiències i perspectives de la investigació duta a terme en els diferents àmbits de la nostra Facultat.

Durant la sessió del matí, es van desenvolupar dues conferències plenàries i un taller. El Dr. Óscar Belmonte Fernández, Catedràtic d'Universitat del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de l'UJI, va abordar la relació entre la Intel·ligència Artificial i la Creativitat en Ciències Humanes i Socials. Seguidament, la Dra. Elena Castro Martínez, Científica Titular del CSIC i adscrita a INGENIO (CSIC-UPV), va compartir reflexions sobre la dinamització de la creació del coneixement amb compromís social, emfatitzat el rol de la transferència en la investigació actual. Per últim, Lidia París, Ajudanta d’Arxius i Biblioteques de la Biblioteca UJI, va conduir el taller "Accés Obert per als Investigadors", proporcionant eines pràctiques per a la investigació.

A la sessió de la vesprada, les ponències es van realitzar en sessions paral·leles, permetent a estudiants i membres del professorat exposar les seues investigacions en les àrees d'Estudis Anglesos, Traducció i Interpretació, Història i Humanitats, Filosofia i Ètica, Comunicació Audiovisual, Publicitat i Periodisme, així com Educació.

L'esdeveniment va posar de manifest la vitalitat de la recerca i la transferència de coneixement dins de la comunitat acadèmica de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I.

Informació proporcionada per: Facultat de Ciències Humanes i Socials