Presentació de la degana

Última modificació: 04/10/2016 | Font: FCHS

Com a degana de la Facultat de Ciències Humanes i Socials us done la benvinguda al nostre centre, en nom de tot l’equip de Deganat, del professorat i del personal d’administració i serveis.

La Universitat Jaume I, en els seus estatuts (article 3 del Títol Preliminar), «postula com a principis rectors de la seua actuació els de llibertat, democràcia, justícia, igualtat, independència, pluralitat, integració de col·lectius desfavorits, pau i solidaritat». Doncs bé, aquests principis deixen de ser transversals per convertir-se en l’eix que vertebra els estudis de grau i màster que tenim al nostre centre: les Ciències Humanes i Socials, ciment de la societat (com diu Amelia Valcárcel), garant de la diversitat cultural i lingüística, pilars que fomenten, amb el dret a l’educació i la informació, l’existència d’una ciutadania crítica, amb força i esforçada.

La societat necessita mestres excel·lents; mitjans de comunicació amb professionals seriosos, que no manipulen; professorat d'història i de filosofia que ens ajuden a comprendre com hem arribat on som i que ens facen veure la importància de l'ètica en qualsevol àmbit de la vida; necessitem professionals de les llengües i de la traducció, que ens ajuden a comunicar-nos millor i a respectar les diferències culturals. Som imprescindibles, però no de qualsevol manera, a qualsevol preu, sinó al cent per cent de les nostres capacitats: compromís, passió, estudi, reflexió, capacitat crítica, creativitat, iniciativa i treball, han de ser els nostres companys de viatge per aquestes aules i espais diversos.

Us anime a endinsar-vos en el nostre web, veure tot allò que us podem oferir i tot el que podem construir amb la vostra participació.

Gràcies per la vostra atenció i esperem veure-vos aviat!

Informació proporcionada per: Facultat de Ciències Humanes i Socials
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16