Ací trobaràs els manuals sobre les principals eines de teletreball. Has de tenir en compte que, amb aquests sistemes, desenvoluparàs les teues tasques com si estigueres en l'UJI, però no seran accessibles els documents, tant en paper com en format electrònic, que estiguen només disponibles en el teu despatx i/o equip d'escriptori. Per tant, hauries de modificar els teus hàbits de treball de manera que els documents crítics per al servei només estiguen en el 'disc X' o, en el seu defecte, en el servei d'emmagatzematge en el núvol corporatiu (MS OneDrive o Google Drive), on també pots guardar documents accessoris. 

Instruccions bàsiques per al teletreball

Informació i pautes bàsiques per a poder treballar, de forma remota, des de casa.

Codis de funcionament dels telèfons de la central telefònica corporativa

Informació i instruccions sobre l'ús del telèfon i els números que s'han de marcar per a fer funcions determinades.

Convertir el mòbil en un punt d'accés Wi-Fi

Indicacions per saber com convertir un telèfon mòbil en un punt d'accés Wi-Fi i, així, oferir connexió a Internet a altres dispositius.

Copiar fitxers de la unitat compartida

Indicacions per copiar fitxers de la unitat compartida (X, Y, Z...), accessible des de l'escriptori remot, a l'ordinador local.

G Suite Apps UJI

Paquet d'aplicacions de Google per organitzar, de forma senzilla, el treball i la comunicació entre els diferents treballadors. Inclou eines per a la gestió del correu, missatgeria instantània, planificació de reunions i generació de documents.

Instal·lació d'Office 365

Indicacions per descarregar i instal·lar en els dispositius personals les aplicacions d'Office 365 (inclòs Skype Empresarial). El personal de l'UJI a temps complet i l'estudiantat matriculat disposa de 5 llicències entre ordinadors i dispositius mòbils (telèfon, tauleta...).

PAS: connexió a escriptori remot (Win10)

Infraestructura que permet connectar-se a un equip de forma remota. Això significa, per exemple, que permet usar els programes, arxius i recursos de xarxa de l'ordinador del treball des del dispositiu de casa.

PAS: connexió a escriptori remot en servidor ser.uji.es

Indicacions per connectar-se a l'escriptori, de forma remota, a través del servidor ser.uji.es

PAS: connexió a escriptori remot en servidor remot.uji.es

Indicacions per connectar-se a l'escriptori, de forma remota, a través del servidor remot.uji.es

PAS: connexió a escriptori remot en servidor remot.uji.es des de macOS

Indicacions per connectar-se a l'escriptori, de forma remota, a través del servidor remot.uji.es des d'un dispositiu amb macOS.

Pràctiques en aules d'informàtica: connexió a escriptori remot

Indicacions perquè professorat i alumnat puguen connectar-se des de l'ordinador personal a un equip de pràctiques de les aules d'informàtica. Una vegada feta la connexió, la persona té accés a tots els programes instal·lats a les aules d'informàtica i, per tant, pot treballar com si estiguera físicament a l'aula. El manual recopila les instruccions dels diferents procediments per connectar-se a un equip de forma remota en funció del sistema operatiu o el navegador que utilitze la persona usuària.

Serveis de telefonia

Polítiques d'ús dels telèfons de la Universitat, tant fixos com mòbils.

Signar digitalment un document

Pautes per signar digitalment un document a través dels certificats, prèviament, instal·lats en l'ordinador.

Telefonia IP

Guia sobre la utilizació de la telefonia IP (Protocol de telefonia per Internet) per a l'intercanvi de veu, fax i altres formes d'informació. Recull les indicacions per poder instal·lar el telèfon en un equip de sobretaula (PC) i un smartphone (Android o iOS).

Videoconferències a través de Microsoft Teams

Plataforma que permet realitzar videoconferències i reunions en línia. Una de les principals diferències respecte a la plataforma Meet (recomanada per a la docència en línia a l'UJI) és que permet que qualsevol persona que tinga l'enllaç de la reunió hi accedisca sense necessitat que l'amfitrió l'haja d'acceptar, si així es configura la sessió.

Comparativa Meet, Teams i Zoom

Quadre comparatiu que recull les principals característiques i funcions de les aplicacions de videoconferència de Google Meet, Microsoft Teams i Zoom.

VPN. Ús del protocol L2TP

Característiques del protocol Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP), convertit en un estàndard aprovat pel IETF (RFC 2661).

VPN en Android

Guia detallada per a instal·lar VPN en Android.

VPN en Linux

Guia detallada per a instal·lar VPN en Linux.

VPN en OS X

Guia per a instal·lar VPN en Mac OS X 10.11 .

VPN en Windows 64 bits

Guia detallada per a instal·lar VPN en Windows 64 bits (versió 8 i superior).