Ajuda amb la gestió del compte d'usuari i clau d'accés

El compte d'usuari és la identitat online en l'UJI. Amb la credencial (combinació de nom d'usuari i clau d'accés) es pot accedir al correu electrònic, els ordinadors connectats a la xarxa, la gestió administrativa, l'Aula Virtual o els serveis d'impressió, entre d'altres.

Autenticació amb doble factor

Mesura de seguretat per accedir a alguns dels serveis i aplicacions informàtiques que requereix, a més del nom d'usuari i clau d'accés, un codi de verificació extra. Amb aquest mètode de control es compleix la normativa que marca l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS).

Canviar la clau d'accés a Oracle

Procediment per al canvi de la clau d'accés a la base de dades corporativa de l'UJI.

Eines bàsiques per a comprovar l'activitat del compte d'usuari

Aplicacions i recursos perquè els usuaris puguen comprovar si el seu compte s'ha vist compromès i recopilació de consells per mantenir protegit l'ordinador.

Emissió de targetes de control d'accés (RFID)

Eines per gestionar els permisos de Control d'Accés per Targeta de Proximitat (RFID) que permet controlar l'obertura d'una porta governada per un tancament elèctric.

Riscos de seguretat en equips compartits

Consells i pautes de treball en els equips d'ús comú que comparteixen diversos usuaris per evitar riscos de seguretat.

Mecanismes de seguretat en les comunicacions electròniques

Informació i pautes per a evitar o minimitzar el risc de ser víctimes de phising o suplantació d’indentitat i d’atacs ransomware que encripten les dades i sol·liciten un rescat per poder-les desxifrar.

Mecanisme 'No recorde cap dada'

Procediment extraordinari quan l'usuari no recorda amb quin NIF, mòbil, nom i cognoms exactes es va fer el seu registre inicial a la Universitat.

Política de les claus d'accés

Característiques de les claus d'accés seguint les recomanacions de les auditories de seguretat anuals i la normativa sobre la gestió de la seguretat de la informació.

Portal captiu

Portal per on passen i s'identifiquen els usuaris de la xarxa wifi de l'UJI.

Què fer per donar accés a la UJInet o altres recursos TIC a un visitant de l'UJI

Persones que no tenen un vincle amb l'UJI i que necessiten, per exemple, accedir a la xarxa sense fil o a equips d'una unitat organitzativa.

Vincles: Comptes corporatius d'usuari i rols.

Les persones vinculades a la Universitat tenen dret i/o obligació a disposar d'un compte corporatiu d'usuari. Hi ha diferents tipus de vincles, rols i estats.

Els 'ciberenganys'. Prevenció per a evitar problemes

Els ‘ciberenganys’, també coneguts com a estafes en línia o fraus cibernètics, són cada vegada més comuns en l'era digital. Ací tens algunes mesures de prevenció que pots prendre per a evitar caure en ells: