Prop de 300 professionals han participat en les activitats de la Càtedra Medtronic de l’UJI durant el seu primer any de vida

26/07/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Càtedra Medtronic de Formació i Recerca Quirúrgica de la Universitat Jaume I tanca un primer any d'intensa activitat amb la participació de prop de tres-centes persones en les set activitats formatives gestionades des de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa. Creada al juliol de 2016, la càtedra va sorgir de la voluntat del professorat de la Unitat Predepartamental de Medicina de l’UJI i l'interès de l'empresa Medtronic per promocionar la recerca i la docència en el camp de la cirurgia, en col·laboració amb l'Hospital General Universitari de Castelló.

La primera edició del Màster en Ginecologia Oncològica, que s'ha realitzat entre els mesos de gener i juny, ha sigut cursada per quatre alumnes. Aquest programa combina la teoria amb importants períodes de pràctiques tutoritzats per professionals d'alt nivell en la Unitat Multidisciplinària de Cirurgia Oncològica Abdominopèlvica a l'Hospital General Universitari de Castelló.

Paral·lelament, la Càtedra Medtronic ha organitzat diversos cursos sobre ginecologia oncològica, urològica oncològica i abdominopèlvica i un taller urooncològic que ha comptat amb la participació de més de 200 professionals que van assistir des del Paranimf a retransmissions en directe des dels quiròfans de l'Hospital General Universitari de Castelló.

La comissió mixta de seguiment de la càtedra, formada per Miguel Cano i Maite Sanz, en representació de l'empresa Medtronic; Miguel Ángel Moliner, vicerector d'Economia i PAS, i el doctor Antoni Llueca, director de la càtedra, en representació de l’UJI, s'ha reunit el dilluns 17 de juliol de 2017 per a fer un balanç de les activitats realitzades durant l'any i preparar les activitats del pròxim curs acadèmic, entre les quals hi ha un nou curs sobre infermeria quirúrgica en pacients amb carcinomatosi, que se sumarà als oferits durant aquest any.

La Càtedra Medtronic de Formació i Recerca Quirúrgica fomenta la formació quirúrgica de professionals implicats en la cirurgia a través de cursos, jornades científiques i reunions; treballa en el desenvolupament de noves tècniques quirúrgiques; impulsa la recerca de nous materials i instrumentació en el camp de la cirurgia, i promou la formació quirúrgica en el grau i en el postgrau universitari.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions