Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

MD1136 - Pràctiques de Clínica Medicoquirúrgica I

Curs 4 - Anual

Temari

Temari

1.     Bloc contracte social del metge

·         Els alumnes hauran d'assistir, participar, col·laborar i implicar-se en una associació de malalts, ONG amb contacte social. Ja hi ha seleccionades algunes organitzacions que col·laboraren

·         Els objectius són:

o   Que l'estudiant prenga consciència de les implicacions personals dels malalts crònics, així com les seues limitacions en l'adaptació al mitjà social i laboral, i als recursos que disposa.

o   Que l'estudiant prenga consciència de les dificultats en l'àmbit familiar, a nivell econòmic, social i laboral, per a un adequat maneig del malalt crònic.

o   Que l'estudiant prenga consciència del rol del metge com a educador i assessor de salut del pacient crònic.

o   Que l'estudiant reconega les limitacions de l'acte mèdic i dels recursos dels quals es disposa en determinat entorn, afavorint l'adequada gestió dels mateixos en la cerca del benefici del pacient.

o   Estimular en l'estudiant el raonament crític sobre el privilegi i la responsabilitat de la pràctica mèdica en el context més ampli, així com el paper del professionalisme i l'ètica mèdica adaptat a cada context social.

 

2.     Bloc recerca

•            Els alumnes  han de ja començar a organitzar el treball fi de grau (TFG). Durant l'any i dins d'aquesta assignatura s'informarà de les posibilitats existents i es rebrà informació per al seu posterior inici.

•          L'objectiu és la preparació de l'inici del TFG.

•           Docència pràctica sobre les eines necessàries per a la realització del TFG.

3.     Bloc Simulació

•          Els alumnes han de realitzar exercicis de simulació mèdica avançada relacionada amb les assignatures de l'any.

•          L'objectiu és realitzar en un mitjà simulat entrenament de situacions clíniques freqüents i complexes.

•           Seminari de RCP bàsica amb DEA.

4.     Bloc professionalisme i relació clínica

•          Els alumnes han d'aprendre en valors i actituds: s'hauran d'enfrontar a situacions en les quals hagen de mostrar uns valors i actituds determinades. L'objectiu és que els alumnes vagen incorporant a la seua formació la formació necessària en professionalisme i en relació clínica complexa.

5.     Bloc avaluació conjunta de pràctiques clíniques

•          L'avaluació de les pràctiques clíniques de cada semestre es farà conjuntament en aquesta assignatura. Al final del primer semestre cada assignatura realitzarà el seu examen pràctica. Al final del segon semestres es realitzarà la ECOE conjunta de totes les assignatures anuals i de les del 2º semestre.

•          L'objectiu és una avaluació més objectiva i conjuminant esforços dels diferents professionals

6.     Bloc preparació a l'especialitat

•          Els alumnes han d'adquirir la metodologia i habilitats necessàries per a respondre les preguntes de selecció múltiple.

•          Pràctiques a resoldre exercicis de resposta múltiple.