Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

CS1006 - Introducció a l'Estadística (Estadística)

Curs 1 - Semestre 2

Metodologia

Metodologia didàctica

 

L’assignatura està organitzada al voltant de 12 hores presencials d’ensenyaments teòrics; 30 hores d’ensenyaments pràctics dedicats a la resolució de problemes i casos pràctics, i de 15 hores de pràctiques de laboratori. Es tracta, per tant, d’una assignatura orientada a potenciar la part més pràctica de la matèria.

El desenvolupament de les classes teòriques segueix el model de les classes magistrals, i en aquestes s’exposaran els continguts teòrics necessaris per al desenvolupament de l’assignatura.

Per a les classes pràctiques de resolució de problemes, els i les alumnes disposaran de llistats d’exercicis i casos pràctics per a treballar en aquestes sessions. Es busca, així, un aprenentatge basat en la resolució de problemes.

Les sessions de laboratori s’orienten també a la resolució de problemes i casos pràctics, però ara amb l’ajuda d’un programari informàtic. Això permet a l’alumnat deixar de banda els càlculs matemàtics inseparables de tota anàlisi estadística i els permet centrar-se més en el pas d’interpretació dels resultats obtinguts.