L'UJI presenta el nou Protocol per a la prevenció, detecció i actuació enfront dels supòsits de violència, assetjament i discriminació

10/03/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, la vicerectora de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat de l'UJI, Elsa González, i el director de la Unitat d'Igualtat, Fernando Vicente, han presentat el nou «Protocol per a la prevenció, detecció i actuació enfront dels supòsits de violència, assetjament i discriminació a la Universitat Jaume I».

L'eina servirà per a regular, actualitzar i agilitzar el procediment d'intervenció en supòsits d'assetjament i violències masclistes i LGTBI+fòbiques en l'UJI. El nou protocol, aprovat pel Consell de Govern el passat 28 de febrer de 2023, s'ha elaborat amb el triple objectiu d'erradicar les manifestacions que retarden la igualtat, atendre les violències i els assetjaments i abordar les conductes discriminatòries.

Elsa González ha destacat que es tracta d'una eina que «reforça els mecanismes de protecció de les víctimes en l'àmbit universitari en el marc de la política de tolerància zero amb l'objectiu de combatre qualsevol forma d'assetjament laboral, sexual, per raó de sexe, identitat de gènere o d'orientació sexual».

Per part seua, el director de la Unitat d'Igualtat ha explicat que es tracta d'un protocol modern, ajustat a la normativa actual i pioner en la cerca per la igualtat amb el qual la universitat reforça a nivell institucional no sols la sensibilització en aquestes violències dins de la comunitat universitària, sinó la prevenció i la detecció, els mecanismes -ara, més visibles- de denúncia a través de la pàgina web de l'UJI i l'acompanyament a través de recursos, com la Unitat d'Igualtat.

A més, la normativa incorpora la novetat de la violència digital i el ciberassetjament com a objectius d'especial atenció i estableix definicions concretes de violències i assetjaments, com per exemple, burlar-se de les actituds i creences polítiques o religioses, donar a entendre que una persona té problemes psicològics o utilitzar humor trànsfob o intèrfob. En aquest sentit, Fernando Vicente ha destacat la importància de conéixer i posar en pràctica el protocol i ha animat a denunciar els casos de violència, assetjament i discriminació.

El protocol contempla també mesures preventives, estableix el Punt Violeta-Rainbow com a espai UJI d'acolliment i assessorament psicològic i jurídic, i especifica els òrgans competents d'intervenció i actuació, entre els quals es troba la Comissió Investigadora en Reclamacions d'Assetjament (CIRA).

Més informació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions