La Càtedra Reciplasa de l'UJI explica a l'alumnat de màster i doctorat en una visita el funcionament de la planta de tractament de RSU a Onda

30/10/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de la Universitat Jaume I ha organitzat una visita guiada a la planta de tractament de residus sòlids urbans que l'empresa Reciplasa té a Onda. Durant la visita, dirigida a estudiantat de màster i doctorat de l'UJI, el director de Reciplasa, Fernando Albarrán, ha explicat els processos de recuperació dels residus urbans que tenen lloc a la planta.

Aquest aprofitament dels residus permet, ha explicat Fernando Albarrán, minimitza costos d'abocament a escombraires que d'altra banda haurien d'assumir els ajuntaments, donant-li una segona vida als materials aprofitables, com ara vidres, plàstics, cartró i metalls i el que és més important, minimitza la contaminació ambiental.

La jornada de tres hores va començar amb la presentació del nou vídeo corporatiu de Reciplasa S.A., seguida d'una breu exposició de les quantitats de residus generades anualment pels 48 municipis adherits al consorci i una ronda de preguntes. Ha continuat amb un passeig per les instal·lacions de la planta, començant per la recepció i rentat del material cru, passant pel triatge i acabant en l'àrea de generació de compost.

L'activitat ha permès a l'estudiantat tenir una visió global dels reptes i la complexitat del tractament de residus sòlids urbans, així com aprofundir en els aspectes més tècnics dels processos de tractament dels diferents tipus de residus i visualitzar les pròximes remodelacions que tindran lloc a la planta per tal de renovar-se vers les noves directrius europees en el marc de la gestió dels RSU.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions