Més de dos mil alumnes en «Connecta amb la Ciència»

22/01/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Més de dos mil alumnes de secundària han participat en la setena edició de les jornades científiques «Connecta amb la Ciència» organitzades per la Universitat Jaume I de Castelló en les diferents seus universitàries a les províncies de Castelló i València, així com a Terol i Alcanyís, corresponents a cinquanta-un centres d’aquestes tres províncies.

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha presentat, acompanyat pel vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals, Wenceslao Rambla; el cap de Relacions Externes de l’empresa BP, Juan Carlos Navarro; i el director de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, Ximo Gual, les dades de participació d’aquesta última edició i l’evolució de l’activitat que porta en marxa set anys.

Aquestes jornades científiques busquen provocar l’interès per l’àmbit científic entre l’estudiantat de quart d’ESO amb la finalitat de generar vocacions científiques i animar, especialment a les dones, a cursar estudis vinculats amb la ciència i la tecnologia; amb el propòsit d’«estimular el gust pel saber científic», en paraules del vicerector Wenceslao Rambla.

L’activitat porta en marxa set edicions, va començar amb la participació en 2012 de tres instituts i 147 alumnes i ha crescut exponencialment, augmentant el nombre de localitzacions on es realitza. Fa tres anys es van afegir Terol i després Alcanyís i en l’edició d’enguany s’ha sumat la ciutat de València, amb una activitat pendent encara de realitzar-se al Museu de les Arts i les Ciències de la capital del Túria.

El director de l’ESTCE, Ximo Gual, s’ha mostrat molt satisfet per l’acolliment de les jornades entre els centres de secundària, així com per l’impacte mediàtic que han tingut en els mitjans de comunicació i també les xarxes socials i ha volgut agrair especialment al professorat i al personal tècnic de l’UJI que participa en la seua organització, desenvolupament o difusió, al qual, durant l’acte, s’ha lliurat un diploma acreditatiu de la seua aportació.

Per la seua banda, Juan Carlos Navarro de l’empresa BP, patrocinadora de l’activitat, ha destacat que «és molt important promoure les vocacions científiques» perquè les empreses necessiten personal qualificat. El cap de relacions externes de BP ha indicat que quan va entrar en l’empresa, aquesta comptava amb només una tècnica i que ara ja són més de seixanta les dones en llocs de responsabilitat tècnica, destacant amb això la importància d’incorporar les dones a l’àmbit tecnològic.

Per últim, el rector de l’UJI ha explicat que els estudis de la Unió Europea constaten que existirà una manca de personal especialitzat en diferents tecnologies d’ací a uns anys i que cal despertar l’interès i la curiositat per la ciència, «no només per comptar amb personal qualificat en diferents disciplines, sinó també perquè cal que les persones tinguen coneixements bàsics en ciència». Climent ha agraït també al professorat i al personal tècnic el seu treball en el desenvolupament de les jornades, així com al professorat dels centres que ha promogut la participació de l’alumnat.

Imatges de l’acte

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions