L’UJI inicia una campanya participativa per a ampliar el seu vocabulari científic audiovisual

14/12/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha iniciat una campanya de promoció de la cultura científica amb l'objectiu d'incrementar els conceptes del seu vocabulari audiovisual de termes vinculats amb la ciència, la tecnologia i la innovació. La iniciativa s'emmarca en les activitats de la Setmana de la Ciència, celebrada durant els mesos de novembre i desembre per la institució acadèmica, i que rep el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.

A través del’etiqueta #VocabulariCiènciaUJI a la xarxa social Twitter, estudiantat i públic en general pot sol·licitar la definició de termes científics. Per la seua banda, mitjançant el mateix sistema, professorat i personal investigador de l’UJI tenen una finestra oberta per a proposar nous conceptes d'interès per a audiències no especialitzades.

El vicerector d’Investigació i Doctorat de l’UJI, Jesús Lancis, considera que el vocabulari científic de la universitat pública de Castelló constitueix «un exemple de divulgació científica de qualitat en el qual conflueixen tant la implicació dels científics com l'acostament del coneixement a la societat en general a través d'un mitjà tan atractiu com és l'audiovisual». Per aquest motiu, Lancis anima tota la comunitat universitària a participar en l'ampliació d'aquesta selecció de conceptes científics a través de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) del Servei de Comunicació i Publicacions o per mitjà de Twitter amb l’etiqueta #CiènciaUJI.

El vocabulari científic de l’UJI es va iniciar al maig de l'any 2013 amb l'objectiu principal d'ampliar els coneixements científics de la ciutadania en general. Al mateix temps, aquest projecte també pretenia involucrar professorat i personal investigador de la universitat en activitats vinculades amb la difusió de la ciència mitjançant un llenguatge i mitjans propers a la societat. Aquesta acció forma part de la programació anual desenvolupada per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) integrada en el Servei de Comunicació i Publicacions de l’UJI, que forma part de la xarxa d’UCC+i de la FECYT.

http://www.uji.es/com/investigacio/docs/vocabulari-cientific/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions