Març

30/03/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
Març
Tarek-Taher Jaber López psicologia-corrupcio index

Rebutjar un suborn genera més estrès que acceptar-lo

L'estudi sobre aspectes fisiològics i conductuals de la corrupció desenvolupat per investigadors de l'UJI revela una tendència majoritària a actuar de forma ètica i mostra l'efectivitat de l'amenaça d'un possible castic.

«Connecta amb la ciència» connecta-ciencia index

«Connecta amb la ciència»

Per quart any consecutiu, el programa Campus Obert de la Universitat Jaume I de Castelló, amb la col·laboració de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals i de l’Ajuntament de Sagunt, ha organitzat les jornades divulgatives «Connecta amb la ciència a la Seu del Camp de Morvedre».

Recurs d'imatge cancer-mama index

Millora per al tractament del càncer de mama amb tamoxifèn

El mètode permet conèixer en un curt espai de temps com metabolitza cada pacient el fàrmac, informació que és de gran utilitat per a conèixer la possible resposta al tractament i ajustar la dosi del fàrmac.

Projecte Dados projecte-dados index

Estudien la influència de l'esport en l'adolescència

Busquen alumnes d'ESO per un estudi sobre la influència de l'esport en la salut, el benestar i el rendiment acadèmic

Recurs d'imatge dieta-mediterranea index

Dieta mediterrània

Els beneficis per a la salut de la dieta mediterrània són coneguts. A més de ser més sana, un recent article conclou que el menú que tradicionalment es consumeix a Espanya deixa una petjada de carboni menor que les d'EUA o Regne Unit.

Recurs d'imatge u-ranking index

U-Ranking del BBVA i l’IVIE

La universitat pública de Castelló se situa en el grup d’universitats situades en el cinquè lloc en productivitat, segons indica el Rànquing Issue elaborat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques.

Vocabulari científic: suborn

Tarek-Taher Jaber, investigador del Grup d’Economia Computacional i Experimental, descriu el concepte suborn.

Vocabulari científic: metabolòmica

Vicente Arbona, Investigador del grup Ecofisiologia i Biotecnologia de la Universitat Jaume I, descriu el concepte metabolòmica com l'estudi de totes les molècules de baix pes molecular en un organisme, grup cel·lular o teixit en unes condicions de cultiu i ambientals concretes.

Vocabulari científic: ergonomia

Margarita Vergara, catedràtica del Departament d'Enginyeria Mecànica i Construcció de la Universitat Jaume I, descriu el concepte ergonomia.

Vocabulari científic: Bosó de Higgs

Vicente M. Aguilella Fernández, catedràtic de Física Aplicada de la Universitat Jaume I, descriu el concepte Bosó de Higgs.

Vocabulari científic: autisme

Clara Andrés Roqueta, del Departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació de la Universitat Jaume I, descriu el concepte autisme.

Vocabulari científic: plasma

Enrique Javier Sánchez Vilches, catedràtic d'Enginyeria Química de la Universitat Jaume I, descriu el concepte de plasma i, dins del mateix, l'aplicació que pot arribar a tenir en l'univers.

Vocabulari científic: àcid desoxiribonucleic (ADN)

Mari Carmen Cabo, biòloga i professora de Biologia i Geologia de la Universitat Jaume I, descriu el concepte d’àcid desoxiribonucleic (ADN): molècula que conté la informació genética i és capaç d'autoreplicar-se per a permetre la divisió cel·lular i al mateix temps fer possible el funcionament de les cèl·lules.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions