Conferències a la Seu de la Ciutat: «Desenvolupament sostenible i medi ambient»

12/01/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 12,19 i 23 de gener
Acte: Cicle de conferències a la Seu de la Ciutat
Títol: Desenvolupament sostenible i medi ambient
Lloc: Llotja del Cànem
Hora: 10:00 a 13:00 h
Entitat: Universitat Jaume I

Informació addicional:

La Universitat Jaume I ha organitzat un cicle de conferències sobre «Desenvolupament sostenible i medi ambient», que es realitzarà els dies 12, 19 i 23 de gener a partir de les 10 hores a la Llotja del Cànem, Seu de la Ciutat de l’UJI. L’activitat, coordinada per Isabel Giménez i Leonor Hernández, compta amb la col·laboració de la Càtedra Unesco de Filosofia per a la Pau en el marc de l'assignatura SBG065 del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament.

Ja en 1988 va començar a estendre's el concepte de desenvolupament sostenible, definit des del si de les Nacions Unides com aquell que satisfà les necessitats de la generació present sense comprometre la capacitat de les generacions futures per a satisfer les seues pròpies necessitats. No obstant açò, l'actual abast dels problemes ecològics ha portat a una resposta globalitzada materialitzada a través de l'Agenda de Desenvolupament Sostenible, aprovada per més de 150 caps d'Estat i de Govern al setembre de 2015. La materialització de l'Agenda 2030 s'està duent a terme a través de 17 objectius, coneguts com els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), d'entre els quals s'han seleccionat tres per a ser abordats en el Cicle de Conferències: aigua neta i sanejament (ODS6), energia assequible i no contaminant (ODS7) i acció pel clima (ODS13).

La primera conferència es realitzarà divendres 12 de gener de 2018 amb el títol «Perspectiva general del Cicle Integral de l'Aigua» a càrrec de Javier Climent, tècnic R+D+I en FACSA. Divendres 19 de gener serà el torn de Salva Moncayo, coordinador tècnic d’AeioLuz, qui parlarà de «Transició energètica ciutadana».

I dimarts 23 de gener finalitzarà el cicle amb «Les arrels de la pau i la sostenibilitat: agricultura local ecològica» de Pascual M. Ayet i María López, tècnics del Centre de Formació Ocupacional de Jardineria i Viverisme de Càritas Diocesana de Sogorb-Castelló. I «Empreses i sostenibilitat: bones pràctiques en els àmbits de l'aigua, l'energia i l'agricultura», a càrrec de Leonor Hernández, professora de la Universitat Jaume I.

L’entrada és lliure i a més a més, les conferències es podran seguir en directe a través del servidor de vídeo de l’UJI http://jecom.uji.es/tv/llotja.php

Més informació: www.llotja.uji.es / www.campusobert.uji.es

 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions