Joves investigadors i investigadores es donen cita en el concurs «El gust d’investigar» de l’UJI i CEFIRE L'objectiu del concurs és que els joves desenvolupen un treball d'investigació en diverses àrees de coneixement

21/06/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 21 de juny de 2017
Acte: concurs
Títol: «El gust d'investigar»
Lloc: Aula Magna de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals
Hora: 9 hores
Entitat: Universitat Jaume I

La novena edició del concurs «El gust d’investigar» ha rebut 21 treballs d’investigació que es presentaran dimecres 21 de juny de 2017 a partir de les 9 hores a l’Aula Magna de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de l’UJI, durant la reunió científica. Paral·lelament l’alumnat investigador exposarà els pòsters explicatius al vestíbul central de l’ESTCE. La jornada finalitzarà a la vesprada amb el lliurament dels premis als equips guanyadors.

Aquest concurs, organitzat per l’ESTCE i el CEFIRE, amb la col·laboració de les empreses BP España, UBE, Institut d’Aqüicultura de Torre de la Sal (CSIC) i Aquarama, els vicerectorats d’Estudiants i Investigació de l’UJI i la Càtedra FACSA d’Innovació en el Cicle Integral de  l’Aigua, ha comptat amb la participació de 58 alumnes de quart d’ESO, primer de batxillerat i cicles formatius de Grau Mitjà i Programes de Qualificació Professional Inicial (PCPI), tutoritzats per 14 membres del professorat. L’alumnat pertany a centres d’educació secundària de l’Alcora, Almassora, Benicàssim, Borriana, Castelló de la Plana, Onda, València, la Vall d’Uixó i Vila-real.

L'objectiu del concurs és que els joves, en equips de dos, tres o quatre i tutoritzats per un membre o dos del seu professorat, desenvolupen un treball d'investigació en diverses àrees de coneixement, com ara les matemàtiques, les ciències de la vida, la salut, el medi ambient o la tecnologia.

Amb aquesta iniciativa es pretén despertar el nombre més gran de vocacions possibles en l’àmbit dels estudis cientificotècnics. Des del punt de vista de la formació de l'alumnat, els treballs d'investigació els ajuden a estructurar el pensament i a potenciar una sèrie de capacitats, com poden ser la creativitat o el treball en equip, i habilitats com ara redactar informes i defensar-los oralment.

Programa de la reunió científica

Més informació: https://sites.google.com/site/elgustodeinvestigar/curso-2016-2017

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions