La Universitat Jaume I presenta en una jornada noves formes d'avaluar la discapacitat

18/05/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Per a l'Organització Mundial de la Salut, un dels principals problemes de salut pública al segle XXI és l'atenció a la discapacitat, un concepte multidisciplinari i complex que abasta tots els àmbits socials (sanitat, educació, treball, legislació i polítiques socials) i necessita de la coordinació i integració de diferents àrees per prestar, per mitjà d'eines d'avaluació adequades, serveis de qualitat.

El Departament de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia de la Universitat Jaume I de Castelló ha organitzat una jornada titulada «Necessitats i desafiaments de l'avaluació de la discapacitat» que es realitzarà el dissabte 20 de maig de 2017 a partir de les 9.30 hores a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

La jornada té com a principal objectiu convertir-se en fòrum de trobada dels professionals i associacions dedicades a l'atenció de persones amb discapacitat de la província de Castelló, centrada principalment en la necessitat d'avaluació del funcionament de les persones en totes les seues dimensions. Durant la mateixa es presentarà una nova eina d'avaluació, BECAD (Bateria d'Avaluació del Funcionament i la Discapacitat), desenvolupada en un projecte de valoració de resultats de recerca del programa Start-UJI del Pla de Promoció de la Recerca 2016 de l’UJI.

El programa inclou sessions de debat, presentació de ponències amb experiències actuals amb la BECAD i un taller pràctic sobre una aplicació de la CIF a la planificació i avaluació de la rehabilitació. A més, s'habilitarà un espai d'exposició d'experiències de participació social per a les associacions i centres sociosanitaris.

L'activitat està oberta a tots els professionals del món de la discapacitat, estudiantat de carreres afins (psicologia, teràpia ocupacional, rehabilitació, infermeria, fisioteràpia i infermeria) i associacions d'afectats i usuaris. Els membres de les associacions col·laboradores disposen d'una tarifa especial. Més informació i inscripcions en: https://sites.google.com/a/uji.es/jornada-evaluacion-discapacidad/home

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions