Esteu accedint a un curs acadèmic que no està actiu. La informació no correspon al curs acadèmic actual.

Temari

Temari

Sessió 1. Introducció al medi ambient i al desenvolupament: conceptes centrals de medi ambient i desenvolupament com el antropocen, límits planetaris i anàlisi  de la relació entre el capitalisme i la crisi del medi ambient.

 

Sessió 2. Justícia ambiental: marc conceptual de la justícia ambiental mitjançant exemples contemporanis

 

Sessió 3. La ecologia política i les perspectives interseccionals: marc de la ecologia política i la ecologia política feminista afegint una perspectiva interseccional.

 

Sessió 4. Agricultura sostenible i seguretat alimentària: anàlisis de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 2 sobre agricultura sostenible i seguretat alimentària


Sessió 5. Dietes sostenibles: debat al voltant de dietes sostenibles basades en recomanacions internacionals i en la ciència sobre els impactes ambientals de la producció de menjar.


Sessió 6. Conservació de la biodiversitat: anàlisis dels debats contemporanis sobre la conservació de la biodiversitat.

 

Sessió 7. Pobles Indígenes: lideratge ambiental i conflictes. Anàlisis del tema utilitzant casos d'estudi.

 

Sessió 8. El Canvi Climàtic: ciència i governançaReflexió i anàlisis de la ciència actual sobre el canvi climàtic i la seua governança

 

Sessió 9.  El desplaçament climàtic: debat sobre el desplaçament climàtic i ambiental

 

Sessió 10. Transició energètica I: anàlisis de la transició energètica i el marc de les transicions energètiques justes.

 

Sessió 11:  Transició energètica II: presentacions de casos.  L'estudiantat elegirà casos de transicions energètiques (s'assignaran a classe) i els analitzaran basant-se en el marc de transicions justes. Realitzaran les seues pròpies investigacions sobre els temes incloent l'energia fotovoltaica, hidroelèctrica, energia eòlica, entre d'altres.


Sessió 12. Drets de la naturalesa