Correu electrònic (Gmail-UJI)

Última modificació: 09/06/2016 | Font: SI

Després de diversos mesos de treball, la Universitat Jaume I està ja oferint desde de el  24 de febrer de 2011, de forma progressiva, la infraestructura de Google per allotjar el correu de tots els seus membres i un munt d'eines que permeten beneficiar-se de tots els avantatges que GMail ens ofereix.

Àlies, bustia compartida
Grups Google-UJI
Problemes amb el correu electrònic

Si tens problemes amb el correu electrònic, hauràs de fer un part CAU (Centre d'Atenció a Usuaris)

 
Consells a tenir en compte sobre seguretat del seu compte d'usuari

Possiblement haja sentit parlar dels cada vegada més nombrosos intents de robatori de claus d'accés bancàries a través del correu electrònic. Aquesta pràctica, coneguda com phishing, consisteix a fer-se passar per una entitat bancària i sol·licitar les dades d'accés al compte dels usuaris per a utilitzar-los amb fins delictius.

Recorda que:

 • Els bancs MAI sol·liciten les dades d'accés dels seus clients.
 • Els bancs SEMPRE contacten personalment amb els seus clients, en les pròpies sucursals
 • Quan SOSPITE del seu interlocutor, no li facilite cap dada personal i pose's en contacte directe amb la seua oficina bancària
 • Mai facilite els seus dades bancàries a través del correu electrònic.
 

 

Informació sobre SPAM
 • Creació d'àlies, bústia compartida i adreça de correu preferida

  Un àlies és una adreça de correu electrònic que reenvia els missatges que s'hi adrecen. La destinació d'aquests missatges depèn del tipus de àlies.

 • Grups en Google-UJI

  Un grup de Google-UJI és un grup que pertany a un usuari creat mitjançant el servei Grups-UJI. Aquest servei no només et permet administrar i arxivar la teua llista de distribució, sinó que també proporciona un mètode de veritable comunicació i col·laboració amb els membres del grup. A diferència d'altres serveis de llistes de distribució, Grups-UJI ofereix generosos límits d'emmagatzematge, pàgines personalitzables i opcions úniques d'administració.

 • Senzills passos per a evitar el phishing

  La tècnica de pesca d'informació (phishing) és un tipus de cada vegada més freqüent que pot conduir al robatori de dades personals com a números de targetes de crèdit o claus d'accés de bancs online.

 • Consells pràctics antivirus

  A més de mantindre el seu programa antivirus al dia, hi ha altres mesures que poden reduir considerablement el risc d'infecció. A continuació es descriuen senzills procediments que hauria de considerar com a línia base en la seua protecció.

 • Aplicació "PERSONA"

  L'aplicació "Persona" es va concebre amb la finalitat d'incloure en la base de dades institucional totes les vinculacions que té qualsevol usuari (PAS, PDI, senior, saujis, estudiantat, becaris, treballadors externs, tercers, etc.), amb la Universitat Jaume I. Aquesta oferix, entre altres coses, serveis afegits com ara la gestió dels comptes de correu electrònic, etc.; així com la informació bàsica de tota la comunitat universitària per a la seua utilització en diferents aplicacions.

 • Personal d'administració i serveis (PAS) - Personal docent i investigador (PDI)

  Si pertanyeu al col·lectiu del PAS o del PDI, haureu d'assegurar-vos que esteu donat d'ALTA en la base de dades institucional (Persona), després d'haver firmat el contracte en el Servei de Recursos Humans (RR.HH.). Per a això heu d'acudir al vostre departament o servei, on us ho indicaran. Si no hi apareixeu haureu de dirigir-vos al Servei de Recursos Humans.

 • Beques

  Els comptes de correu electrònicper a beques de FPI, MEC, Conselleria, tindran el mateix tracte que els usuaris PAS / PDI en plantilla de la Universitat Jaume I. Açò vol dir, que no és necessari la firma de l'avalador/a. Els comptes d'aquests usuaris. Es generaran a la màquina Núvol (igual que el PAS / PDI).

 • Beca de col·laboració

  Els nous usuaris que vinguen a la Universitat Jaume I amb una beca de col·laboració i vulguen un compte de correu electrònic, hauran d'omplir el formulari de sol·licitud de creació de compte. Aquestes sol·licituds hauran de ser obligatòriament avalades pel/per la directora/a del centre, Secretari/a del departament, o el/la responsable del servei..

 • Beca d'investigació

  Els nous usuaris que vinguen a la Universitat Jaume I amb unabeca d'investigació i vulguen un compte de correu electrònic hauran d'omplir elformulari de sol·licitud de creació de compte. Aquestes sol·licituds hauran de serobligatòriament avalades pel/per la directora/a del centre, el/la responsable del servei oel/la responsable del departament.

 • Estudiant/a de l'UJI

  Si pertanyeu al col·lectiu de estudiantats de la Universitat Jaume I de Castelló, no heu d'omplir cap sol·licitud d'obertura de compte als servidors corporatius. Al matricular-vos des de la pàgina web http://matricula.uji.es , junt amb la resta de documentació de la matrícula, es generarà també la configuració del compte de correu en el servidor anubis (usuari alu-mail).

 • Projecte Comunitat Europea

  Els nous usuaris que vinguen a la Universitat Jaume I amb unabeca CE (Proyecte Comunitat Europea) i vulguen un compte als servidors corporatius,hauran d'omplir el formulari de sol·licitud de creació de compte. Aquestes sol·licitudshauran de ser obligatòriament avalades pel/per la directora/a del centre, el/la responsabledel servei o el/la responsable del departament.

Informació proporcionada per: Servei d'Informàtica
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16