15/05/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
 1. Política editorial de la Col·lecció Sendes
 2. Data de començament
 3. Director de la Col·lecció
 4. Consell assessor internacional
 5. Instruccions als autors per a l'enviament d'originals
 6. Informació sobre el procés de selecció de manuscrits

 

TÍTOLS DE LA COL·LECCIÓ      XX ANIVERSARI    PREMIS

 

1. POLÍTICA EDITORIAL DE LA COL·LECCIÓ SENDES

La col·lecció Sendes va nàixer a l'any 2002, amb una traducció i edició crítica d'una obra de Marina Tsvetàieva. Sendes es va originar en el si de les activitats del Seminari de Recerca Feminista, avui convertit en Institut Universitari, reconeixent així una llarga trajectòria de recerca en temes de gènere i feminisme. Una senda és un camí, però Sendes és un camí plural, que és el que vam emprendre ara fa dinou anys. Cadascun dels títols de la col·lecció és una fita més en les senderes de les nostres històries plurals.
 
Hem parlat de cinema i d'art, hem fabulat des del feminisme, ens hem acostat al dur tema de la violència de gènere, revisitat dones pioneres o atès a les veus profètiques de la literatura. També hem buscat la força de l'heterodòxia escoltant les veus que no es van escoltar mai en el banquet platònic.

Cada llibre ha estat una ocasió especial per a nosaltres, cadascun una raó i un sentiment. Tots estan ancorats a la nostra història. És una col·lecció viva i plural, oberta a recuperar veus o fer-se eco de nous avanços en l'àmbit dels estudis feministes i de gènere.
 

Ens agradaria tancar aquesta petita presentació, amb el reconeixement que ens van fer l'any 2004 atorgant-nos el premi Nacional d'Edició Universitària, a la millor coedició amb una editorial privada, pel títol,Voces proféticas Relatos de escritoras estadounidenses de entresiglos (XIX-XX), i la celebració dels vint anys de la col·lecció, culminat amb aquest vídeo.

 

2. DATA DE COMENÇAMENT

Any 2002.

3. DIRECCIÓ DE LA COL·LECCIÓ

Juncal Caballero Guiral

Profesora
Departamento de Historia, Geografía y Arte
Universitat Jaume I de Castellón, España.

> Web personal.

4. CONSELL ASSESSOR INTERNACIONAL

 • Serafina Amoroso, Professora Ajudant Doctora, Escola d'enginyeria de Fuenlabrada, Universidad Rey Juan Carlos.

       > Web personal

 • Haizea Barcenilla, Universidad del País Vasco.

       > Web personal

 • Rosalind Gill (City, University of London).

       > Web personal

 • Miguel Lorente, Universidad de Granada.

       > Web personal

 • Diana Maffía, Universidad de Buenos Aires. Directora del Observatorio de Género en la Justicia del Consejo de la Magistratura de la Ciudad de Buenos Aires, Argentina.

       > Web personal

 • Rosario Martín Ruano, Universidad de Salamanca.

       > Web personal

 • Rebeca Maseda García, University of Alaska Anchorage (USA).

       > Web personal

 • Belén Ruiz, Universidad de Málaga.

       > Web personal

 • Iván Villanueva Jordán, Universidad Peruana de Ciencias Aplicadas (Lima, Perú).

       > Web personal

 • Barbara Zecchi, University of Massachusetts Amherst (USA).

       > Web personal

5. INSTRUCCIONS ALS AUTORS PER A l'ENVIAMENT D'ORIGINALS

Veure la normativa

6. INFORMACIÓ SOBRE EL PROCÉS DE SELECCIÓ DE MANUSCRITS

La col·lecció SENDES de la Universitat Jaume I està oberta a la publicació de manuscrits que s'adecuen a la línia editorial, en coherència als objectius de la mateixa. El procediment, per fases successives, és el següent:

 1. L'autor/a emplena el formulari en línia PROPOSTA DE PUBLICACIÓ
 2. Una vegada emplenat el sistema envia a l'autor/a una resposta automàtica de confirmació, amb assignació d'un nombre de registre i data, i instruccions per a l'enviament de l'original per a iniciar la cerca d'avaluadors científics.
 3. Una vegada l'autor/a ha enviat l'original per correu electrònic en la condicions requerides es procedeix a la cerca dels avaluadors externs, entre experts de la matèria, de forma anònima, per part de l'editorial sense restricció ni imposició.
 4. Quan els avaluadors remeten el seu informe, si és desfavorable es comunica a l'autor la desestimació o se cerca altres informes. Si l'informe és favorable se li trasllada al director de la col·lecció per a la seua acceptació.
 5. Finalment es comunica a l'autor/a l'acceptació per a la publicació i se li requereix l'original completament definitiu.

Simultàniament se sol·licita del Consell Assessor Internacional de la col·lecció, coordinat per la directora Prof. Rosalia Torrent, compost per experts externs a la Universitat Jaume I i amb la meitat de membres estrangers, en proporció paritària homes/dones, el seu assessorament a proposar monogràfics coordinats per professors de prestigi i propostes de textos provinents d'excel·lents tesis doctorals de joves autors.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions