16/10/2023 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  1. Política editorial de la Col·lecció Amèrica
  2. Data de començament
  3. Director de la Col·lecció
  4. Consell assessor internacional
  5. Instruccions als autors per a l'enviament d'originals
  6. Informació sobre el procés de selecció de manuscrits
  7. Notícies
  8. Premi UNE a la millor col·lecció

 

VEURE TÍTOLS DE LA COL·LECCIÓ

 

1. POLÍTICA EDITORIAL DE LA COL·LECCIÓ AMÈRICA

 

La Col·lecció “Amèrica” editada pel Servei de Comunicació i Publicacions de la Universitat Jaume I va començar a editar el seu primer volum el 2003. Aquesta col·lecció s'emmarcava dins dels estudis d'Història, Geografia i Art sobre Iberoamèrica que un grup d'investigadors i professors conformaven des del Centre de Recerques d'Amèrica Llatina fundat en aquesta mateixa Universitat en 1995.

La col·lecció “Amèrica” es va configurar des del primer moment com una plataforma de publicació per als estudis en el camp de la Història i de la Història de l'Art. Prevalent entre aquestes una visió plural, àmplia i rigorosa de les diverses escoles historiogràfiques.

Des de la seua fundació els objectius  de la col·lecció “Amèrica” han sigut varis. D'una banda editar recerques de gran vàlua de joves professors i investigadors sobre la temàtica americana i americanista. En aquest sentit s'han publicat a autors tant nacionals com a iberoamericans.

En segon lloc editar monogràfics en el qual prevalgueren la recopilació de textos inèdits sobre una temàtica específica, especialment de la qual no hi haguera molts estudis sobre el particular.

En tercer lloc establir coedicions amb universitats i centres de recerca de prestigi iberoamericans amb l'objectiu d'internacionalitzar la col·lecció i, especialment, donar-li més presència en l'àmbit universitari iberoamericà.

I, en quart lloc, publicar alguns monogràfics de textos inèdits en espanyol i en la historiografia espanyola d'autors americans per a donar-los més difusió a la seua obra entre la historiografia espanyola i europea.

En aquests moments i després de dènou anys de publicacions i quaranta-tres títols editats, la col·lecció “Amèrica” ha aconseguit un grau de reconeixement i prestigi en el camp de la Història i de la Història de l'Art americanista.

És de considerar que en 2009, la col·lecció “Amèrica” va rebre el Premi Nacional d'Edició Universitària a la Millor Col·lecció per part de la Unió Nacional d'Editorials Universitàries Espanyoles (UNE), reconeixent així aquesta prestigiosa institució la labor duta a terme fins a aqueix moment amb els títols editats.

La col·lecció “Amèrica” està dirigida a un públic especialitzat, especialment d'alta divulgació i universitari. La major part dels seus volums són obres de recerca, per la qual cosa està dirigida a especialistes en el camp de la Història i de la Història de l'Art.

Finalment, hem de destacar que la col·lecció “Amèrica” és molt reconeguda entre les acadèmies iberoamericanes, tant per la temàtica publicada com pel prestigi que tenen molt dels seus autors. Quin dubte cap que, la labor de coedició amb centres universitaris iberoamericans com El Col·legi de Michoacán (Mèxic, la Pontifica Universitat Catòlica del Perú, La Casa de les Américas (Cuba), l'Institut Nacional d'Història i Antropologia (Mèxic), la Universitat Veracruzana (Mèxic) entre uns altres i la difusió dels seus volums en les seues biblioteques ha sigut fonamental perquè aquesta col·lecció no solament siga coneguda sinó valorada i reconeguda.

2. DATA DE COMENÇAMENT

Any 2003.

3. DIRECCIÓ DE LA COL·LECCIÓ

Manuel Chust Calero

Catedràtic d'Història Contemporània d'Amèrica Llatina
Departament d'Història, Geografia i Art
Universitat Jaume I de Castelló, Espanya.

> Web personal.

4. CONSELL ASSESSOR INTERNACIONAL

  • Juan Marchena Fernández (Universitat Pablo d'Olavide, Sevilla)
    > Acadèmia
  • Ascensión Martínez Riaza (Universitat Complutense de Madrid)
    > Acadèmia
  • Sonia Pérez Toledo (Universidad Autónoma Metropolitana, Iztapalapa)
    > Acadèmia
  • João Paulo Pimenta (Universitat de São Paulo)
    > Acadèmia
  • Javier Pizarro (Universitat d'Extremadura)
  • Inés Quintero (Academia Nacional de la Historia de Venezuela)
  • Eduardo Rey Tristán (Universitat de Santiago de Compostel·la)
    > Acadèmia
  • Claudia Rosas Lauro (Pontifícia Universitat Catòlica del Perú)
    > Acadèmia

5. INSTRUCCIONS ALS AUTORS PER A l'ENVIAMENT D'ORIGINALS

Veure la normativa

6. INFORMACIÓ SOBRE EL PROCÉS DE SELECCIÓ DE MANUSCRITS

La col·lecció AMÈRICA de la Universitat Jaume I està oberta a la publicació de manuscrits que s'adecuen a la línia editorial, en coherència als objectius de la mateixa. El procediment, per fases successives, és el següent:

  1. L'autor/a emplena el formulari en línia PROPOSTA DE PUBLICACIÓ
  2. Una vegada emplenat el sistema envia a l'autor/a una resposta automàtica de confirmació, amb assignació d'un nombre de registre i data, i instruccions per a l'enviament de l'original per a iniciar la cerca d'avaluadors científics.
  3. Una vegada l'autor/a ha enviat l'original per correu electrònic en la condicions requerides es procedeix a la cerca dels avaluadors externs, entre experts de la matèria, de forma anònima, per part de l'editorial sense restricció ni imposició.
  4. Quan els avaluadors remeten el seu informe, si és desfavorable es comunica a l'autor la desestimació o se cerca altres informes. Si l'informe és favorable se li trasllada al director de la col·lecció per a la seua acceptació.
  5. Finalment es comunica a l'autor/a l'acceptació per a la publicació i se li requereix l'original completament definitiu.

Simultàniament se sol·licita del Consell Assessor Internacional de la col·lecció, coordinat pel director Prof. Manuel Chust, compost per experts externs a la Universitat Jaume I i amb la meitat de membres estrangers, en proporció paritària homes/dones, el seu assessorament a proposar monogràfics coordinats per professors de prestigi i propostes de textos provinents d'excel·lents tesis doctorals de joves autors.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions