Premi Nacional d'Edició Universitària 2015 a la millor monografia en Ciències de la salut

07/04/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els XVIII Premis Nacionals d'Edició Universitària, concedits per un jurat independent i de reconegut prestigi, han destacat dues de les obres editades per Publicacions de la Universitat Jaume I com les millors en la seua categoria entre les publicades per les universitats i centres de recerca espanyols durant 2014. Es tracta del La fiesta barroca. Los reinos de Nápoles y Sicilia (1535-1713), que ha sigut guardonada com l'obra millor editada en 2014, i El laboratorio de Wundt.Nacimiento de la ciencia psicológica, Premi a la millor monografia en Ciències de la Salut.

En el Premi a la millor monografia en Ciències de la Salut, el jurat ha El laboratorio de Wundt. Nacimiento de la ciencia psicológica «per ser un estudi bàsic sobre el fundador de la psicologia experimental, un camp en el qual aquest tipus d'estudis són escassos». La monografia de Julio González trasllada al lector al laboratori fundat per Wilhem Wundt en 1879 en la Universitat de Leipzig. Considerat el primer laboratori de la psicologia científica, va servir d'inspiració i referència a desenes de laboratoris repartits pel món

El jurat dels Premis UNE ha estat integrat per Beatriz Hernanz, directora de Cultura de l'Institut Cervantes; Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I en representació de la Conferència de Rectors (membre que s'ha absentat en aquelles candidatures en les quals optava la seua Universitat); Manuel Rodríguez Rivero, crític literari; Manuel Toharia, divulgador científic; Antonio Fontana, coordinador de Llibres de l'ABC Cultural; Nuria Azancot, cap de redacció del Cultural d'El Mundo; i Winston Manrique, coordinador-redactor de Llibres i Literatura de la secció de Cultura d'El País.

Les 128 obres que han concorregut a la divuitena edició d'aquests guardons estan exposades al públic en la Llibreria del BOE (Trafalgar, 27. Madrid) des del 7 de setembre al 15 d'octubre. Aquest és el tercer any que la UNE pren aquesta iniciativa amb la finalitat d'acostar la producció editorial universitària a la societat.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions