Obtenció del segell d'or d'excel·lència segons el model EFQM per la Universitat Jaume I

11/01/2016 | OPAQ
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El rector de l’UJI, Francisco Toledo, informa en l’acte d'obertura del curs l'obtenció del segell d'or d'excel•lència segons el model EFQM. El rector va voler destacar especialment aquesta distinció ja que l’UJI és la primera universitat espanyola acreditada dins de l'acord entre el club d'excel•lència en la gestió i l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat de les universitats Espanyoles, ANECA. En paraules de Toledo "l'obtenció del segell d'or de l'EFQM i el seu reconeixement per l'ANECA és un fita important, difícil d'aconseguir i que ha arribat després d'un intens treball d'anys en tota la institució” (vídeo en: http://www.uji.es/es/noticies/detall&id_a=14231480 )

Aquesta situació d'avantguarda situa a l’UJI dins de les universitats com una organització que es gestiona de mode excel·lent, aconseguint resultats sostinguts i/o comparativament millors per als seus grups d’interès. Amb l'avaluació i obtenció del màxim guardó del model EFQM, la UJI disposa de les competències clau, millors pràctiques, sistemàtiques i l'assumpció dels conceptes fonamentals d'excel·lència. Aquest reconeixement també mostra la capacitat per a fer front als canvis normatius i especialment, als que són en matèria de qualitat, que estableixen un dinamisme i adaptació als quals les organitzacions han de respondre, orientant-se cap a la millora continua i aprenentatge de l'organització, així d’aprofitar els nous reptes i oportunitats de l'entorn en què es mouen.

El model EFQM d'excel·lència és un marc de treball no prescriptiu basat en nou criteris d’avaluació. Els criteris que fan referència a ‘Agents facilitadors' tracten sobre el que l'organització fa i els criteris que fan referència a ‘Resultats' són conseqüència dels anteriors. Els fonaments del model es troben en un esquema lògic denominat REDER (Resultats, Enfocament, Desplegament , Avaluació i Revisió). Aquest esquema permet determinar el grau d'excel·lència de l'organització a partir de l'avaluació de les evidències trobades en cada un dels criteris definits.