Acords transformatius per a la publicació en accés obert

13/10/2023 | Biblioteca
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Les universitats espanyoles estan negociant noves condicions per als acords que mantenen amb les grans editorials científiques. Tal com s’està fent a diferents països europeus, es persegueix que els contractes actuals de subscripció es transformen en acords que garanteixen que es posen en accés obert els articles que tenen com autor o autora de correspondència personal investigador d’alguna de les institucions incloses en l’acord.

La negociació d'aquests acords és un procés viu. Cal tenir en compte que es donen en un entorn complex dels molts canvis que està tenint la comunicació científica en aquest entorn digital i en xarxa. Per això, els contractes no estan acabats de concretar i hi ha encara aspectes pendents de definir. Aquests afecten, per exemple, al nombre d’articles que la Universitat Jaume I podrà publicar finalment en obert sense les despeses addicionals corresponents als APCs ("Article Publication Charges").

Des d'aquesta pàgina podras accedir en qualsevol moment a la informació actualitzada. També a com gestionar i tramitar l'accés a aquests bons que es derivan dels acords. Addicionalment, la Universitat Jaume I posa al teu abast el següent punt d'informació openaccess@uji.es.

Que són els acords transformatius (Vicerectorat d'Investigació i Transferència)

Fitxes amb els detalls dels acords transformatius de la BDC (Biblioteca Digital de Catalunya)

Acords transformatius per publicar en accés obert: Proposta d’assignació d’APCs (“Article Processing Charges”) (2022)

Llistat de revistes on es pot publicar

Descomptes per publicació en obert: SAGE i Frontiers

Vídeo seminari web per autors i autores d'Elsevier "Publishing options: spanish institutions (CRUE) associated corresponding authors"

Vídeo seminari web Springer Nature "Author Workshop: How to publish under the Crue CSIC & Springer Nature Transformative Agreement"

Vídeo seminari web sobre formació d'autors i autores d'American Chemical Society (ACS) Publications "ACS Read + Publish 101 Agreement: for autors, steps to publish open access under the CSUC" 

 

Recurs d'imatge acs index

American Chemical Society

Disponibilitat d'APCs setembre 2023: 0 de 11 assignades en 2023. Límit de 4 APCs per grup d'investigació. APCs esgotades per a 2023

Recurs d'imatge benjamins index

John Benjamins Publishing Company

Disponibilitat d'APCs gener 2023: Il·limitades

Recurs d'imatge cambridge index

Cambridge University Press

Accés a la gestió i tramitació dels APCs en les 380 revistes que tenim subscrites amb aquesta editorial. Disponibilitat d'APCs gener 2023: Il·limitades

Recurs d'imatge elsevier index

Elsevier

Disponibilitat d'APCs setembre 2023: 0 de 54 assignades en 2023. Límit de 5 APCs per grup d'investigació. APCs esgotades per a 2023

Recurs d'imatge ieee index

IEEE - Institute of Electrical and Electronics Engineers

Disponibilitat d'APCs novembre 2023: 3. Les APCs no inclouen l'excés de pàgines ni el color. Descompte del 20% per a publicar en revistes Gold.

Recurs d'imatge rsc index

Royal Society of Chemistry

Disponibilitat d'APCs novembre 2023: 5 de 6

Recurs d'imatge springer index

Springer

L'acord inclou més de 2.200 revistes híbrides de Springer i dels portafolios Adis. Disponibilitat d'APCs setembre 2023: 16 de 33 assignades en 2023 (+ 23 APCs sobrants de 2022)

Recurs d'imatge wiley index

Wiley

Disponibilitat d'APCs: Revistes híbrides: Il·limitades. Fons Gold: 11.073,85€