Les escoles, i en la seua extensió els centres educatius, són llocs on conviuen moltes i gran varietat de persones, hi coexisteixen des de bebés o xiquets de curta edat fins a adults d’ambdós sexes. Per això, totes aquestes persones han de tindre present una missió comuna: un desenvolupament harmoniós i feliç entre els xiquets i xiquetes i els adults que els tenen a càrrec, ja que són el seu model. A més, tot això s’ha de realitzar en un clima de benestar, tant per als infants com per als adults, perquè la convivència fa que tots es retroalimenten dels seus comportaments en totes les direccions. Ací és on no s’ha d’oblidar que tots som éssers humans, i que al llarg d’aquesta convivència també es manifestaran continus estats emocionals, però depèn de nosaltres mateixos com viure aquestes emocions i la repercussió que tindran tant en nosaltres com en tots aquells que ens envolten.
Davant d’aquesta situació, el que és clar és que perquè una convivència entre persones siga el més agradable possible, hi ha una sèrie de competències i habilitats socioemocionals que hem de saber integrar i aplicar en la nostra vida quotidiana.
L’objectiu final d’aquest taller és millorar el clima i l’entorn, educatiu i laboral, a través del desenvolupament de la intel·ligència emocional en els diferents òrgans i membres que componen la comunitat educativa: docents, discents, famílies i personal adjunt. Per a això, es proposa el coneixement i perfeccionament d’unes habilitats socioemocionals concretes com la gestió emocional, l’empatia, el treball en equip o la resolució de conflictes, entre altres.
Dimecres, 4 de desembre de 2024 a les 17 hores presencial aula (MD2010AA de la Facultat de Ciències de la Salut) o en línia per Google Meet.
María José Ventura Salvia s’ha graduat en Mestra d’Educació Infantil i ha cursat un postgrau, el màster en Intel·ligència Emocional i Coaching, ambdós a la Universitat Jaume I. En l’àmbit laboral, és mestra, formadora, assessora pedagògica i autora del llibre Comunicar és educar: aprendre i entendre’ns amb una mirada socioemocional. A més, és membre de l’equip gestor de l’Institut Nacional en Educació i Benestar Emocional (INEBE).
L'activitat és gratuïta però és necessària INSCRIPCIÓ prèvia.
No es realitzen certificats d'aprofitament o d'assistència a l'activitat.
Converteix el teu TFG, TFM o tesi en un taller o webinari
AlumniSAUJI t'ajudar a donar difusió i visibilitat a la teua investigació amb els TF tallers
Grossofòbia médica: vivències, violències i resistències
5 de febrer de 2025 a les 16 hores