Universitat Jaume I - UJI - Castello

Publicacions de l'UJI
Servei de Comunicació i Publicacions
  http://sic.uji.es/publ/cataleg/exp/porvenir.html

  Publicacions. Ciències Experimentals

  [Catàleg temàtic]

  Nuestro porvenir climático: ¿Un escenario de aridez?

  Portada: Nuestro porvenir climático: ¿Un escenario de aridez?

  J. Quereda, E. Montón, J. Escrig, A. Gil, J. Olcina i A. Rico

  L'augment de les temperatures i la disminució de les precipitacions són els principals escenaris d'estudi de l'actual hipòtesi de canvi climàtic per l¿efecte hivernacle a la zona mediterrània.

  Nuestro porvenir climático: ¿Un escenario de aridez? fuig de visions alarmistes i ofereix una anàlisi de l'evolució dels elements climàtics bàsics a les regions de València i Múrcia durant els darrers cinquanta anys. L'anàlisi s¿ha fet sobre una selecció rigorosa d'observatoris (urbans i rurals), una revisió de les fluctuacions holocenes del clima, un estudi de la dinàmica atmosfèrica sobre la regió mediterrània ¿una de les més complexes del mosaic de climes mundials¿, i una exposició minuciosa dels factors possibles, naturals i antròpics, del canvi climàtic.

  J. Quereda, E. Montón i J. Escrig pertanyen a l'Estació de Climatologia de la Universitat Jaume I de Castelló; A. Gil, J. Olcina i A. Rico són membres de l'Institut Interuniversitari de Geografia de la Universitat d'Alacant.

  Aquest treball va obtindre l'accèssit al II Premi d'Investigació del Consell Social de la Universitat Jaume I l'any 2001.

  Col·lecció Athenea, núm. 5
  2001, ISBN 84-8021-371-X
  224 p., 25 euros
  Edició en castellà. Il·lustracions en color


  Formulari de compra / Formulario de compra /Purchasing form

  Informació proporcionada per: Publicacions de la Jaume I
  Data de modificació: 22/10/2003 00:00
  Informació i consultes: Bústia UJI | Polítiques generals i de campus
  Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16