Premi per a Joves Economistes Federico Prades organitzat per l'Associació Espanyola de Banca (AEB)

05/10/2017 | UJI EMPREN
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'Associació Espanyola de Banca (AEB) i la seua fundació han convocat el primer Premi per a Joves Economistes Federico Prades, amb el qual pretenen recordar a qui va ser  assessor econòmic de l'associació durant més de 20 anys. Amb aquest Premi AEB pretén recolzar a joves economistes perquè investiguen i presenten idees per al debat i recerca de solucions pràctiques als reptes amb els quals s'enfronta l'economia global i, en particular, l'espanyola. 

Podran optar a aquest Premi persones físiques de menys de 35 anys, bé de manera individual o formant part d'un equip d'investigació. Els projectes o treballs de recerca han de comptar amb un clar contingut empíric relacionat amb:

  • La predicció econòmica, bé siga sota l'òptica metodològica o bé sota un prisma aplicat, que propicie un millor enteniment de les perspectives econòmiques.
  • Accions de política econòmica relacionades amb alguns dels principals  problemes estructurals que condicionen l'entorn econòmic actual com són, entre uns altres, la desocupació, l'endeutament o la productivitat.
  • La situació, evolució i internacionalització dels mercats financers i el marc regulatori que afecte als mateixos.

El Premi Federico Prades  tindrà una freqüència biennal.

En aquesta primera convocatòria, el termini de recepció dels treballs conclourà el 30 de novembre de 2017.

El Premi tindrà una dotació global de 25.000 €. Es podran concedir dos premis. El primer premi serà de vint mil euros (20.000 €) i segon de cinc mil euros (5.000 €).

Bases de la Convocatòria