Estudiants amb Necessitats Educatives Especials (ENEE)
Durant aquest curs, des de la Unitat de Suport Educatiu, hem treballat amb 1942 persones (594 estudiantes i 1348 persones entre PAS i PDI). Per altra banda s’ha donat suport al seu professorat i PAS vinculat i als grups de referència-aula. En alguns casos es treballa amb els familiars de l’estudiantat, i se’ls ofereix informació i assessorament. En quant a la relació de serveis que s’ofereixen a l’estudiantat són: Consulta psicopedagògica, programa de rendiment acadèmic, Informació sobre beques i ajudes a l’estudi, suport en gestions acadèmiques, seguiment acadèmic i mediació amb el professorat, gestió d’exàmens, gestió de voluntaris, acompanyament en desplaçaments pel campus, acompanyament acadèmic (pràctiques, exàmens, ...), préstec d’ajudes tècniques, espais de descans, Espai d’Estudi Adaptat, adaptació del lloc d’estudi, suport ENEE participant en programes de mobilitat universitària i suport en assignatura de pràcticum. El treball amb dades sensibles de l’estudiant, dades confidencials (mèdiques i acadèmiques), ha requerit la creació d’una base de dades /gestió de la informació dels estudiants que garanteix la privacitat de les dades. Permet, tan mateix, la comunicació protegida tant amb professorat com amb l’estudiantat. Durant aquest curs s’han generat 12865 notificacions/comunicacions protegides. Respecte al suport al professorat, facilitem pautes de treball al professorat segons problemàtica de l’estudiantat, recomanacions respecte a les adaptacions curricular més adequades, etc.
Pel que fa a les accions de foment de l'ocupabilitat, un total de 1462 estudiants i titulats i titulades se n'han beneficiat: 639 persones s’han format en el marc dels 28 tallers de formació per a l’ocupació, de 117 titulacions diferents, 13 d'aquestes dins del marc de la programació formativa amb el #Super Dimarts per l'Ocupació, tallers curts i molt focalitzats a la formació en destreses per a les noves tendències de recerca d'ocupació que es realitzen el primer dimarts de cada mes. 147 persones han participat en el programa d'orientació professional individualitzada. S’ha consolidat l’Agència de Col·locació, que ja té aproximadament 250 empreses usuàries, i 268 persones van participar en les 9 presentacions programades del Programa Ocuparty. S'ha col·laborat amb els vicedeganats de 7 titulacions: Mestre/a Infantil i Primària; Psicologia; Criminologia i Seguretat; Traducció i Interpretació; Relacions Laborals i Recursos Humans, Dret, i Infermeria en l’organització de les Jornades d'Orientació Professional de les respectives titulacions. L’OIPEP ha participat activament en projectes amb altres universitats, com ara el treball en el grup d’Ocupació de RUNAE, en temes com ara agències de col·locació, observatoris o pràctiques externes, presentat comunicacions i actuant como a soci en projectes KA2 sol.licitats. Finalment, s’ha continuant treballat molt activament en l'acreditació i el seguiment de les titulacions de grau, màster i doctorat mitjançant el seguiment de la inserció laboral dels tres cicles, del qual s'ha presentat uns indicadors interactius en una ferramenta online. S'ha realitzat enquesta online amb reforçament telefònic, amb més de 61 informes de titulació, i informes personalitzats de la resta de procediments dels quals és responsable OIPEP (pràctiques externes, pràctiques internacionals i orientació professional).
Respecte a les convocatòries de pràctiques, ja s’ha encetat totalment el procediment telemàtic de gestió. De les pràctiques externes destaca la posada en marxa de dos nous procediments: control en matrícula de l’absència de delictes sexuals per a determinades titulacions de la FCS i FCHS, les pràctiques de les quals impliquen contacte habitual amb menors, i nou procediment d’acollida d’estudiantat d’altres centres educatius (espanyols i estrangers). Més de 3.600 estudiants i estudiantes de 58 titulacions han realitzat pràctiques externes curriculars en més de 1.000 entitats cooperadores. L'OIPEP ha incorporat 4 convocatòries de pràctiques externes (In2rural; MAEC; Conselleria d’Habitatge i Conselleria d’Agricultura, a més de continuar en les Beques Santander-CRUE-CEPYME)
Estades en pràctiques a l'estranger
Pel que fa als programes de pràctiques internacionals cal destacar la mobilitat de 46 estudiants en el programa Erasmus + 2015-17, tant propi com el primer projecte amb el Consorci de mobilitat coordinat per la UJI i i integrat pel SERVEF i el Conservatori Superior de Música de Castelló. A més es continua en 2016-18 en dos projectes Erasmus + Pràctiques que beneficiaran a 55 estudiants i titulats. El Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE) reconeix la nostra trajectòria augmentant el finançament i les places atorgades per a 2017/19. 5 estudiants han participat en el programa propi Pràctiques Solidàries en Països Empobrits, i prop de 350 estudiants i titulats s’han format dins dels dos plans de formació (a principi i a final de curs) organitzats per l’OIPEP en col·laboració amb EURES i el consorci de mobilitat, en 13 accions formatives. Igualment s’ha continuat en la difusió del Pla UJI Emprèn, liderat pel Vicerectorat d’Estudiantat, Ocupació i Innovació Educativa (VEOIE) i que agrupa tots els programes i accions que cap a l'emprenedoria s'organitzen des de l'UJI i ens colaboradors. S'ha treballant molt intensament en el Campus Emprenedor Internacional, llançat per la subdirecció general d’Emprenedoria a les cinc universitats públiques valencianes, juntament amb VEOIE, OIPEP, la Càtedra INCREA i l'USE. Ja s'ha llançat el quart projecte de mobilitat University Junior International Entrepreneurs, que coordina l'UJI.