Cicle «Dones i Conflicte»

23/02/2023 | cufp
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: del 27 de febrer al 27 de març de 2023
Acte: Seminaris
Títol: «Dones i Conflicte»
Hora: 14.30 h (excepte la sessió del 6 de març que serà de 10.30 a 12.30)
Lloc: sala d'actes de l'Edifici de l'Escola de Doctorat

Entitat: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau

Descripció:

Aquest mes de març volem posar a les dones en el centre, i per això dedicarem el Seminari Intercultural del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament a dialogar i reflexionar críticament sobre la situació i el paper de les dones en contextos de conflicte, però també de pau.

Sota el títol «Dones i Conflicte» hem organitzat un cicle de seminaris en el qual des de diverses latituds, mirades i perspectives, una sèrie de dones compartiran els seus sabers, coneixements i experiències sobre realitats que no per llunyanes són alienes. Les seues veus ens portaran ressons de conflictes molt actuals en diferents llocs del globus, i de com aquests travessen la vida de les dones.

Amb la dra. Embarka Hamoudi Hamdi traurem el cap al conflicte del Sàhara Occidental i dialogarem sobre el paper de les dones en la societat sahrauí. Amb la dra. Mahdis Azarmandi conversarem sobre justícia social, vida i llibertat, centrant-nos en la situació de les dones a l'Iran. Amb l'ONG Atelier abordarem la situació de les dones en diversos territoris de la Colòmbia post-conflicte i el seu paper en la construcció de la pau en aquest context. Finalment, amb la dra. Andrea Planchadell abordarem el tema de la violència sexual des d'una perspectiva processal, centrant-nos en la víctima dels delictes sexuals i en el seu dret a la reparació i al rescabalament. 

Informació proporcionada per: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau