Projectes Unidigital

20/12/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha sigut beneficiària d'una ajuda per import global de 881.820,50 concedida pel Ministeri d'Universitats, a l'empara del Decret 641/2021, de 27 de juliol, per a la digitalització del sistema universitari espanyol (UniDigital)

Amb la subvenció UniDigital s'estan desenvolupant els següents projectes.

 

Enfortiment d'infraestructures TIC per a afavorir  modalitats de docència online i híbrides  (INFRASTIC20)

Subvenció: 436.900,06 

La Universitat Jaume I va haver d'escometre una adaptació important de les infraestructures TIC per a permetre la docència en format online i semipresencial per al manteniment de l'activitat en un context amb importants restriccions sanitàries.

El present projecte arreplega una part significativa de les inversions realitzades amb aquesta finalitat, en el curs 2020/2021.

Les inversions realitzades al projecte constitueixen una part d'un conjunt major d'actuacions que han permès adaptar la docència universitària a un context online i híbrid.

Avaluació, desenvolupament i certificació de la competència digital de la comunitat universitària

Subvenció: 246.636,00 euros. 

Un dels factors clau per a la integració de les TIC en l'educació superior és la competència digital (CD) de la comunitat universitària. L'objectiu principal d'aquest projecte és dissenyar i desenvolupar una plataforma per a la millora d'aquesta CD, que  permeta a l'usuari conèixer el seu nivell, li proporcione una proposta formativa a partir de recursos educatius oberts i li oferisca un sistema de certificació basat en els marcs europeus.

Al llarg del projecte, i seguint la metodologia DBR, es duran a terme diferents fases iteratives en la qual participaran serveis i responsables en matèria de Tecnologia Educativa de les universitats participants, professorat expert, i una mostra de PDI, PAS i alumnat per a la seua validació. 

Els principals resultats esperats són (1) la creació d'una plataforma d'avaluació i agregació de recursos formatius per a la millora de la CD (perfil general i docent); (2) el disseny d'una estratègia compartida de formació i certificació de la CD; i (3) la creació del repertori compartit de recursos formatius oberts, en format digital i multimèdia, accessibles per a tota la comunitat universitària.

Plataforma de gestió de reunions d'òrgans col·legiats (GOC)

Subvenció: 44.300,00.

L'objecte del projecte és incorporar línies de millora al projecte col·laboratiu existent actualment amb les universitats participants, iniciat en el 2019. 

Amb aquest projecte es pretén gestionar eficientment la gestió de les reunions dels Òrgans Col·legiats, agilitzant i simplificant les convocatòries de reunions d'aquests òrgans. 

Es plantegen diverses línies de millora adaptant la plataforma al compliment  normatiu, millorant l'experiència d'usuari, augmentant la integració amb backoffice i interoperabilitat amb altres administracions. 

Plataforma d'interoperabilitat en el núvol amb Erasmus Without Papers per a les Universitats (EWP)

Subvenció: 48.984,44

Aquest projecte proposa el desenvolupament d'una Suite modular que permeta a les Universitats del SUE (Sistema Universitari Espanyol), aconseguir els nous requisits d'interoperabilitat que s'exigeixen als participants del programa ERASMUS, de forma integrada amb els seus sistemes actuals, i el desplegament d'aquests mòduls en una arquitectura en el núvol de components i serveis. 

La virtut principal d'aquest projecte és simplificar a les universitats la integració dels seus sistemes d'informació amb la xarxa EWP i aplicacions, mitjançant aquest mòdul comú de comunicacions, que els abstrau de tota la complexitat tècnica que aquest mòdul requereix, i els proporciona canals d'intercanvi d'informació més adaptats a les arquitectures de les seues aplicacions. 

La solució que es planteja té una alta exigència sobre l'arquitectura de desplegament que la sustente, la qual cosa ens porta a plantejar una arquitectura CLOUD orientada a mòduls i serveis. La solució proposada serà oberta i disponible per al seu ús per tot el sistema univesitari espanyol. 

Adaptive Learning: Plataforma d'aprenentatge adaptatiu basada en competències i activitats (ADAPTLEARN)

Subvenció: 25.000,00.

L'objectiu del projecte és desenvolupar un sistema d'aprenentatge que s'adapte a les necessitats de l'aprenent a cada moment, a través d'una plataforma oberta i col·laborativa, que permeta crear cursos basats en competències i en activitats d'aprenentatge. Aquests cursos podran definir diferents camins d'aprenentatge i un motor intel·ligent seleccionarà les activitats més adequades en funció del perfil de l'aprenent i unes estratègies instruccionales que determinarà el professor. Es completarà amb panells de comandament per a monitorar l'aprenentatge i millorar-lo. 

En el projecte es desenvoluparà la plataforma i es posarà a la disposició de les altres universitats participants que realitzaran l'adaptació als seus respectius LMS. El projecte es completarà amb el desenvolupament d'activitats i cursos pilot en les diferents universitats. 

Smart University: plataforma de gestió, control i visualització de dispositius de sensorización (SMARTUNI)

Subvenció: 80.000,00.

El projecte Smart University planteja la creació d'un sistema que integre i centralitze tota la informació procedent dels diferents tipus de dispositius de sensorización que pot tenir la Universitat. 

Aquesta informació podrà visualitzar-se, analitzar-se i processar-se mitjançant tècniques de IA amb l'objectiu de generar informació que facilite la presa de decisions, de manera que la Universitat siga capaç de fer una gestió més eficient dels seus recursos, infraestructures i serveis. 
 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions