SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 22 de març
Acte: Jornada
Títol: Dia Mundial de l'Aigua
Hora: 11.30 h
Lloc: Saló d'Actes de l'EScola de Dotorat
Entitat: Càtedra FACSA d'Innovació en el Cicle Integral de l'Aigua

La Càtedra FACSA d'Innovació en el Cicle Integral de l'Aigua organitza El dia Mundial del Aigua a un acte on participaran mes de 150 alumnes de 3er i 4t d'ESO dels centres IES Francesc Tàrrega i Nuestra Señora de la Consolación de la Vila-real i l'IES Francesc Ribalta de Castelló de la Plana.

  

Amb aquest activitat la Cátedra vol conscienciar a l'alumnat sobre la importancia del aigua, els reptes als que ens tenim que enfrentar com a societat i els problemes als que s'enfronten, a l'hora d'accedir a aquest recurs, en paisos subdesarrollats. La jornada es durà a terme en el saló d'actes de l'Escola de Doctorat de la UJI i tindrà una durada de 2 hores (de 11:30 a 13:30 h). Per a traslladar el missatge a l'audiència comptarem amb la participació de:

  • Ricardo Moure (Órbita Laika), que explicarà perquè l'aigua és un recurs tan important i parlarà, entre altres aspectes, de la petjada hídrica.
  • Iñaki Alegría (ONG Alegría Sin Fronteras) que es conectarà desde el hospital en el que treballa en Etiopía per a contar a l'alumnat sobre els problemes d'accessibilitat a l'aigua que tenen en África.
  • Sergi Selma (profesor de la UJI) que parlarà sobre el projecte H2OMap. Un projecte ERASMUS+ que coordina la Càtedra FACSA i en el que participen instituts i universitats de Italia, Portugal i Espanya. Mitjançant aquesta ponència es pretén mostrar la plataforma desenvolupada durant el projecte centrada en la catalogació de elements de patrimoni hidràulics dels tres països.

Finalment, per a dinamitzar l'acte contarem amb la moderació de la compañía Splai Teatre que s'encarregarà de dinamitzar la jornada. A més, seran els encarregats de realitzar una activitat en la que l'alumnat haurà de carregar amb dos bidons d'aigua simulant a les xiquetes que han de transportar aigua des de el riu fins al seu poble en paisos subdesarrollats.