Banco Santander i l’UJI impulsen conjuntament la formació i l’emprenedoria universitària En la reunió anual de la comissió mixta de seguiment del conveni entre ambdues institucions s’ha presentat la memòria d’activitats de 2022

20/07/2023 | INVEST
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el director de convenis i mecenatge de Santander Universidades, José María García de los Ríos, han presidit la reunió anual de la comissió mixta de seguiment del conveni entre Banco Santander i la Universitat Jaume I de Castelló.

En la reunió han estat presents també el vicerector de Planificació Econòmica i Estratègica, Modesto Fabra; la vicerectora d'Estudiantat i Vida Saludable, Mamen Pastor; la vicerectora de Relacions Internacionals, Eva Camacho; el vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica, David Cabedo; i la vicerectora de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat, Elsa González. Per part de Banco Santander, també han estat presents el director d'Institucions de la Territorial de la Comunitat Valenciana i Múrcia, José Miguel Lorente; el responsable d'Institucions València-Castelló, Antonio Ojeda; i el director de la sucursal al campus, Javier Martín.

En la reunió s'ha presentat la memòria d'activitats de l'any 2022, en la qual destaca que més d'un centenar de membres de la comunitat universitària de l'UJI han sigut beneficiaris de les últimes convocatòries de beques i premis oferides pels 12 programes que l'UJI promou amb la col·laboració del Banco Santander. D'aquestes ajudes, la gran part s'han oferit en l'àmbit de l'educació i l'emprenedoria, de les quals s'han pogut beneficiar alumnat preuniversitari, estudiantat de grau, de màster i doctorat. 

Els programes finançats per Santander Universidades per a ajudar a l'alumnat en els seus estudis abasten des de beques per a la promoció del talent, com les Beques UJI Excelentia Banco Santander; fins a beques per a estudiantat llatinoamericà per a la realització d'estudis de grau, màster o doctorat en la Jaume I, o ajudes de mobilitat internacional per a l'estudiantat de l'UJI, que permeten una formació complementària i majors possibilitats d'èxit en el mercat laboral.

La rectora de l'UJI, Eva Alcón, ha destacat el potencial de la col·laboració de Banco Santander amb l'UJI a través de les diferents convocatòries de suport a l'estudi i a l'emprenedoria. «La relació entre l'UJI i Banco Santander, que es va iniciar en 2001, s'ha convertit en una col·laboració estratègica que ha contribuït a enfortir el sistema de beques perquè la Universitat continue sent el major espai d'oportunitats per a la societat, a través del suport al nostre estudiantat perquè puga millorar les seues perspectives d'ocupabilitat i promocionar el seu talent emprenedor», ha apuntat.

Per la seua part, el director de convenis i mecenatge de Santander Universidades, José María García de los Ríos, ha assenyalat que «l'UJI ha exercit un paper molt rellevant en la història de Santander Universidades des que vam iniciar la nostra col·laboració l'any 2001. Ens sentim molt orgullosos i agraïts per aquesta relació de confiança mútua que hem construït i que permet que, en aquest any 2023, nombrosos estudiants de grau i màster, doctorands, joves investigadors i emprenedors es beneficien dels diferents programes de suport a l'estudi, a la mobilitat internacional, a la investigació o a la creació de startups, entre altres».

Banco Santander manté un ferm compromís amb el progrés i el creixement inclusiu i sostenible amb una aposta pionera i consolidada per l'educació, l'ocupabilitat i l'emprenedoria, que desenvolupa des de fa més de 26 anys i li distingeix de la resta d'entitats financeres del món. El banc ha destinat més de 2.200 milions d'euros i ha fet costat a més d'1 milió d'estudiants, professionals i projectes emprenedors a través d'acords amb més de 1.300 universitats (www.santander.com/universidades).

Fotografies

Informació proporcionada per: Vicerectorat d'Investigació