Eixides professionals

18/12/2015 | InfoCampus
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Les principals eixides professionals estan relacionades amb quatre àmbits laborals:

  • La seguretat, tant pública com privada, ja que s'ha de tenir en compte que el grau en Criminologia i Seguretat és el que més afinitat té amb la labor que desenvolupen aquests professionals.
  • La investigació criminològica. Dissenyar polítiques de prevenció i avaluar les diferents polítiques de seguretat.
  • La victimologia. Donar suport a les víctimes d'un delicte, un dels camps que més projecció ofereix al nostre país.
  • L'Administració de Justícia. El graduat o graduada disposarà de competències per a poder auxiliar en l'àmbit penitenciari, col·laborar en el disseny dels mitjans de tractament, avaluació i pronòstic del delinqüent.
 

Cal destacar un rellevant camp professional referit a la prevenció de la criminalitat i a la seguretat que requereix les competències que aporta la criminologia, de les quals es poden destacar les següents tasques professionals:

- Exercir la seua labor en l’àmbit de la seguretat, tant pública com privada.

- Elaborar pronòstics sobre la possible comissió de fets punibles o les mesures més adequades, així com en la protecció dels menors, atès que pot actuar en la detecció, avaluació i actuació en situacions de risc o desemparament.

- Els criminòlegs poden exercir labors de control i seguiment de penes o mesures de seguretat, com ara la llibertat vigilada

- Detectar, avaluar i actuar en situacions que puguen representar riscos per a col·lectius especialment vulnerables (menors, dones, ancians, immigrants, etc.).

- Elaborar estratègies de política criminal en la prevenció del delicte.

 

Més informació

Oficina d’Inserció Professional i Estades en Pràctiques (OIPEP)

 

Informació proporcionada per: InfoCampus