L'UJI se suma a la Setmana Europea de l'Esport per a promoure una vida saludable i activa

26/09/2023 | SE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I se suma del 23 al 30 de setembre a la Setmana Europea de l'Esport amb una sèrie d'activitats programades pel Servei d'Esports obertes a qualsevol persona interessada i de manera gratuïta. Aquesta acció està alineada amb el Pla de Salut Integral que l'UJI ha posat en marxa recentment i que busca potenciar a la Universitat com un entorn promotor de salut i benestar de la comunitat universitària i de la societat.

Entre les activitats planificades en l'UJI per a la Setmana Europea de l'Esport destaquen les jornades de formació esportiva en diferents modalitats com a surf, paddlesurf, orientació o escalada, entre altres; repartiment de fruita entre les persones que participen en la Setmana; la compilació de bibliografia esportiva a la biblioteca; un concurs d'arts; diferents reptes esportius; classes d'entrada lliure; competicions en diferents modalitats, i seminaris en línia relacionats amb esport i salut.

Cal destacar que el Servei de Llengües i Terminologia i la Biblioteca també col·laboren en la Setmana. El Servei d'Esports i el Servei de Llengües i Terminologia han iniciat un projecte mitjançant el qual els usuaris i usuàries de les instal·lacions esportives  de l'UJI tenen l'oportunitat d'aprendre i consolidar els seus coneixements de català i d'anglès mentre realitzen una activitat esportiva. A més, el dia 26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües s’han preparat algunes activitats especials a través de les xarxes.

D’altra banda, la Biblioteca per segon any consecutiu ha preparat un recull de llibres, revistes, pel·lícules, etc. de temàtica esportiva que es pot reservar i veure a l'estand ubicat a l'entrada de l’edifici de la Biblioteca.

La Setmana Europea de l'Esport és una iniciativa de la Comissió Europea per a combatre el sedentarisme que se celebra de manera simultània en tota la Unió Europea i en altres països de la resta del continent que s'han anat sumant des de 2015. L'objectiu és implicar a tots els estaments socials perquè realitzen una o diverses accions que fomenten l'activitat física i bons hàbits alimentaris entre la població.

En aquesta edició de 2023, es pretén que la Setmana Europea de l'Esport d'Espanya torne a batre els registres de participació en les activitats promogudes per les entitats relacionades amb l'esport en la lluita contra la xacra de l'obesitat i el sedentarisme creixents, a favor d'una vida saludable basada en l'exercici físic i l'alimentació adequada.

Més informació sobre activitats, horaris i inscripcions

 

Informació proporcionada per: Servei d'Esports