La FundaciónTrinidad Alfonso i les vuit universitats valencianes comencen a treballar en el conveni per a l'any 2024

06/11/2023 | SE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El divendres 3 de novembre va tindre lloc a València la reunió entre el Ple del CEDU, que agrupa a les huit universitats de la Comunitat Valenciana, i la Fundació Trinidad Alfonso a través del seu projecte conjunt, el projecte Uniesport.

El projecte UniEsport reuneix des de 2016 a les universitats de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament de l'esport universitari en tots els seus àmbits. Els quatre pilars bàsics del projecte són impulsar projectes conjunts relacionats amb l'exercici físic, contribuir al desenvolupament de l'esport universitari en tots els seus àmbits, conscienciar als esportistes i estudiants de compaginar totes dues activitats i irradiar els valors de la Cultura de l'Esforç que promou la Fundació Trinidad Alfonso.

En la reunió es va treballar en quatre eixos que van valorar els resultats de la col·laboració en el curs 2022-2023 i implementar millores per al present curs. El primer punt va valorar l'aprovació i signatura dels premis FTA, aquests són guardons específics per a esportistes amb brillants expedients acadèmics. La convocatòria que és anual, es tramita a través de la mateixa universitat i concedeix un premi masculí i un altre femení en cadascuna de les huit universitats per a aquells esportistes que compatibilitzen les seues carreres esportives amb els seus estudis universitaris. En total, es premia amb 1.000 € a 14 estudiants i s'atorga una placa commemorativa a cadascun d'ells. Així mateix, de manera paral·lela, es convoquen dos Premis Extraordinaris (millor alumne i alumna esportista), amb caràcter anual, per als millors expedients acadèmics que hagen finalitzat els seus estudis en una de les set universitats. El guardó consisteix en 2.000 € i una placa commemorativa.

En el segon punt, UniEsport va treballar sobre les accions pendents del conveni 2023, així com el plantejament de millores per al 2024. Ací es van valorar accions que es duen a terme com són les ajudes a la matrícula en les universitats a esportistes FER (Foment d'Esportistes amb Reptes). Una altra de les accions és la de l'ajuda al Campionat Autonòmic d'Esport Universitari (CADU) que genera la FTA a través d'ajudes per als equipaments esportius, visibilitat dels campionats a través de peces audiovisuals, organització de competicions nacionals i internacionals així com les ajudes en la participació en campionats universitaris europeus que enguany han comptat amb 96 esportistes de les universitats valencianes, en 18 modalitats en 16 ciutats de 9 països europeus. Un altre aspecte tractat en la reunió va anar el del foment de les modalitats esportives inclusives amb un compromís a treballar amb estudiants esportistes amb diversitat i / o discapacitat per a adaptar algunes competicions CADU en aquest sentit.

Quant al tercer punt tractat, es va treballar sobre noves propostes per al conveni de l'any 2024 per a intentar potenciar l'esport en les universitats a través de les competicions internes o plantejar projectes de nous esports que s'integren en el CADU.

Finalment, es va treballar en l'organització de la signatura del conveni amb els rectors de totes les universitats integrants del CADU per a continuar amb una col·laboració que porta des de 2016 i que pretén plasmar-se en el primer trimestre de l'any 2024.

Informació proporcionada per: Servei d'Esports