Marta Martín Núñez
Perfil personal
Ressenya Personal
Marta Martín Núñez és professora i investigadora a la Universitat Jaume I on ha desenvolupat una trajectòria acadèmica vinculada a l'anàlisi dels discursos audiovisuals contemporanis en el context de la complexitat narrativa postclàssica i l'entorn digital. Té un perfil multidisciplinari des del qual aborda diferents objectes d'estudi, especialment al voltant de la fotografia, el fotolibro i les narratives interactives.
Es doctora en 2009 amb una tesi titulada La (re)construcció de la (hiper)realitat: usos de l'animació infogràfica en el espot publicitari en el context de la hibridació de mitjans, realitzada a través d'una beca FPU del Ministeri d'Educació i des de llavors està en contínua formació. Es forma en fotografia a l'escola Blank Paper i a través de diferents tallers i cursos amb Joan Fontcuberta i Julián Barón, entre altres.
També ha realitzat estades d'investigació en la Hasselblad Foundation (Göteborg), el Digital Cultures Research Centre (en el Pervasive Mitjana Studio de Bristol) i en la Roehampton University (Londres).
Com a docent, des de 2010 ha impartit assignatures de grau com a Teoria i Tècnica de la Fotografia, en els graus en Comunicació Audiovisual, en Publicitat i Relacions Públiques i en Periodisme; i Narrativa Hipermedia i Anàlisi de Videojocs en el grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs. A nivell de màster ha impartit assignatures relacionades com a Creació de Projectes Fotogràfics en el marc del màster Noves Tendències i Processos d'Innovació en Comunicació (UJI) i Tendències de la Fotografia Publicitària en el màster en Fotografia: Producció i Creació (Espai d’Art Fotogràfic i UV).
Ha participat en llibres col·lectius com a Diccionario de conceptos y términos audiovisuales (Cátedra, 2015) Diccionario de fotógrafos españoles (La Fábrica, 2014), (Re)viewing Creative, Critical and Commercial Practices in Contemporary Spanish Cinema (Intellect Books, 2014), La imagen translúcida en los mundos hispánicos (Orbis Tertius, 2016) o Pensar el juego. 25 caminos para los Game Studies (Shangrila, 2020), i ha publicat diversos articles en revistes científiques (Arte, Individuo y Sociedad, Communication&Society, Artnodes, Revista Latina de Comunicación Social, El profesional de la información, Anàlisi, Fotocinema, Icono14, Palabra Clave, entre altres).
És membre del Consell de Redacció de L'Atalante. Revista de estudios cinematográficos des de 2007, editora adjunta de adComunica. Revista de nuevas tendencias e innovación en comunicación des de 2011, membre del Consell de redacció d'Archivos de la Filmoteca des de 2013 i membre de Comité assessor de la col·lecció Guías para ver y analizar cine de Nau Llibres.
Des de 2016 dirigeix el Laboratori de Ciències de la Comunicació de l'UJI, on és responsable de les divisions d'equipament i instal·lacions, suport a la docència i la investigació, formació, i producció audiovisual, actuant com a productora delegada de l'UJI en les coproduccions audiovisuals realitzades amb productores externes. Entre els últims projectes, destaquen el documental Experiment Stuka (Rafa Moles i Pepe Andreu,2018 ), que va destapar els bombardejos nazis en uns pobles de l'interior de Castelló i el projecte Nada Será Igual (Víctor Antolí, 2017-) contra l'assetjament escolar.
Càrrecs
Grups d'investigació i Instituts
Grups d'innovació educativa
Docència
Assignatures amb docència
Assignatures | Titulació |
---|---|
CA0911 - Teoria i Tècnica de la Fotografia | Grau en Comunicació Audiovisual |
CA0932 - Trabajo de Final de Grado | Grado en Comunicación Audiovisual |
PU0911 - Teoria i Tècnica de la Fotografia | Grau en Publicitat i Relacions Públiques |
SBP017 - Creació de Projectes Fotogràfics | Màster Universitari en Noves Tendències i Processos d'Innovació en Comunicació (Pla de 2016) |
SBP052 - Treball de Final de Màster | Màster Universitari en Noves Tendències i Processos d'Innovació en Comunicació (Pla de 2016) |
VJ1241 - Treball de Final de Grau | Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs |