Imaginària despedeix la XXI edició amb la celebració del cicle Diàlegs que ofereix un escenari de la fotografia a través de cinc xerrades

20/11/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El certamen fotogràfic Imaginària ha iniciat el passat cap de setmana el cicle Diàlegs, una nova secció que s'enceta en aquesta XXI edició, després de renovar l'equip de direcció, que encapçala Vicent Tena, i que té com a seu el Menador. La nova iniciativa consta de cinc xerrades, quatre d'elles es van celebrar el divendres,17, i el dissabte, dia 18, i finalitzarà el pròxim divendres.

El responsable del certamen explica que “la proposta pretén obrir en cada sessió un diàleg amb els convidats”. En eixe sentit, Tena assenyala que “la idea és oferir un escenari de la fotografia en 4 nivells diferents”. Així en primer lloc, la primera activitat va ser la presentació del Centro Nacional de Fotografía, que servirà per a donar a conèixer la creació d'aquest centre després de l'aprovació del Reial decret per part del Consell de Ministres, una nova institució cultural que dona resposta a la demanda històrica, per part de la cultura en general i dels sectors especialitzats, i que representa al col·lectiu. 

La segona part del cicle va ser la xerrada Organitzadors>Llibreries que va versar sobre les publicacions des de les editorials, amb Sonia Berger, directora de Dalpine, una editorial especialitzada en llibres de fotografia, tasca que compagina amb la difusió i el comissariat de treballs artístics.

Ja el dissabte, dia 18, al matí torn va ser per a d'Aleix Plademunt, autor del millor llibre de fotografia a PHotoEspaña 2023, amb la seua obra Matter, parlarà de la fotografia des del punt de vista de l'autor en la xerrada titulada Paral·lels i meridians. El treball del fotògraf gironí reflexiona sobre la petjada humana i la immensa curiositat que hàbita a l'univers. Cal recordar que la seua obra Matter contínua exposada al Menador espai cultural fins al dissabte 25 de novembre.
 
A continuació, Silvia Tena, va pronunciar la xerrada El llegat d'un pioner, que versarà sobre la figura de Francesc Català-Roca, un fotògraf dels anys 20-30 que pertany a una generació de professionals que va apostar pels discursos documentals de la fotografia i que va estar influït per Robert Cappa o Cartier-Bresson. 

La próxima sessió serà a càrrec del fotògraf Jota Barros, qui oferirà el divendres, dia 24, per la vesprada, la conferència Lo que la calle cuenta, amb la qual exposa els principis de narrativa visual i com aprofitar-los mitjançant l’anàlisi en grans treballs. Durant les jornades del dissabte, 25, i el diumenge, 26, Jota Barros oferirà un taller que es desenvoluparà als carrers, juntament amb l’edició i la presentació dels treballs.

Amb aquesta activitat que oferirà el fotògraf gallec finalitzarà la XXI edició d'Imaginària, que ha comptat amb 9 exposicions que s'han pogut gaudir en 5 poblacions de la província. 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals