“La mirada ambulante” d'Alfredo Tobía recull 30 retrats 'musicals' a la Llotja del Cànem

27/03/2024 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Kiko Veneno, Ariel Rot, Rodrigo Cuevas, Dani Martín, José María Casany, Martirio, Tomatito, Fito Cabrales, Amaral... Són una part de les figures del panorama musical espanyol que el fotògraf Alfredo Tobía ha reunit en l'exposició 'La mirada ambulante', una espècie de quadern de bitàcola en el qual es recull la part més intima i emocional del viatge que va realitzar per la geografia espanyola durant tres temporades, juntament amb el músic Ariel Rot, per a gravar el programa de televisió 'Un país para escucharlo'. 

La mostra s'inaugura el dijous, dia 14 de març, a la Llotja del Cànem de Castelló i comptarà amb vora 30 fotografies que immortalitzen moments extraordinaris dels músics en el seu lloc d'origen com, per exemple, Miguel Campello a la platja Varador a Santa Pola (Alacant), Amaral entre les runes del poble vell de Belchite, Kiko Veneno junt a un Mercedes de color blanc als arrossars del Coria del Río, Tomatito en el desert de Tavernes, Ana Curra en el monestir de San Lorenzo del Escorial o Anni B Sweet en L'Alhambra.

“No tenia pensat fer una exposició, va sorgir de forma espontània, improvisada, però no es podia perdre aquesta oportunitat única de plasmar en imatges moments únics i irrepetibles”, assegura Tobía, qui explica que “el de fotògraf no era el meu treball al programa, però portava una càmera per a omplir eixos moments de descans del rodatge i va sorgir la idea de retratar a cadascun dels músics en el seu lloc d'origen”. 

Aquesta improvisació fa que “l'exposició no partisca d'un pensament conceptual ni artístic, sinó de l'empatia amb el fotografiat, amb la llum que hi havia en el moment de captar la imatge, això sí, després d'una estona d'observació”, assenyala Tobía.

El fotògraf de La Rioja ha optat per un format en blanc i negre per a les imatges que integren 'La mirada ambulante', ja que “li aporten un caràcter més documental i a més és una manera de separar-les de l'estètica del programa que era molt colorista”, conclou.

L'artista oferirà una visita guiada el dia de la inauguració de l'exposició i a més, com una activitat complementària, el dia 17 d'abril, Tobía reflexionarà sobre el seu treball en la sessió del Photobook Club Castelló, a la Llotja del Cànem. 
 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals