05-Children's and Young Adult Literature and their pedagogical implications (2nd Edition)

Última modificació: 10/07/2017 | Font: SASC

Enllaç a la matrícula

Dates: 10 i 11 de juliol de 2017

Lloc: Aula HA1220AA de la Facultat de Ciències Humanes i Socials

Coordinació acadèmica del curs:

  • Elena Ortells Montón, Departament d’Estudis Anglesos

Descripció:

A més de seguir defensant la importància de la literatura infantil i juvenil en l’ensenyament de llengües en general i en l’aprenentatge de l’anglès com a llengua estrangera, en particular, la segona edició d’aquest curs advocarà per l’ús d’aquesta literatura en l’àmbit educatiu com un instrument fonamental per a reflexionar sobre el sexisme, la discriminació sexual i la diversitat de les persones. És per això que dedicarem especial atenció a l’adscripció de certs rols als personatges masculins i femenins així com a les representacions literàries de LGBT i d’infants amb necessitats educatives especials.

Programa:

Dilluns 10 de juliol de 2017

9.30 h Recepció i lliurament de material.

10.00 h Inauguració.

10.30 h Conferència: «From Picturebooks to Graphic Novels: The Journey of Visual Literacy». Janice Bland, Professor of English Education, English Department, Nord University, Norway.

11.45 h Conferència: «Are the Kids All Right?: The Representation of LGBTQ Characters in Children’s and Young Adult Literature». B. J. Epstein, Senior lecturer in literature and public engagement. School of Literature, Drama and Creative Writing, University of East Anglia.

13.00 h Taller: «Reading Children’s Literature in the English Classroom: From Decoding and Comprehension to Interpretation and Development of New Understandings». Agustín Reyes Torres, professor contractat doctor. Departament de Didàctica de la Llengua i de la Literatura, Facultat de Magisteri. Universitat de València.

14.00 h Fi de l’activitat del matí.

16.00 h Taller: «El joc poètic: del nonsense a les avantguardes». Josep-Vicent García Raffi, professor contractat doctor. Departament de Didàctica de la Llengua i de la Literatura, Facultat de Magisteri. Universitat de València.

17.00 h Taller: «Literatura i multiculturalitat en les aules del segle xxi: una proposta diversa». Margarida Castellano Sanz, professora de secundària. Professora associada d’universitat (doctora). Departament de Didàctica de la Llengua i de la Literatura, Facultat de Magisteri. Universitat de València.

18.00 h Taula redona: «‘Veritat que hi ha molta gent que no és normal?’: el tractament literari de les diferències». Manolo Gil, editor de Vincle Editorial; Carme Morera i Tona Català, autores del llibre A mi, què em passa?; Fani Grande, autora del llibre Jo sóc així, i això no és un problema; Josep Arrandis, autor d’El món de Pao; Paolo Ferrando.

20.30 h Fi de l’activitat de vesprada.

Dimarts 11 de juliol de 2017

9.30 h Conferència: «La lectura de imágenes en el libro álbum: una aproximación multimodal». Arsenio Jesús Moya Guijarro, catedràtic d’universitat. Departament de Llengua i Lingüística Angleses, Universitat de Castella-la Manxa.

10.45 h Conferència: «Contra les aules: la literatura en l'educació secundària.» Tomàs Llopis, professor de secundària i escriptor.

12.00 h Entrevista: Carme Manuel en conversa amb Tomàs Llopis, autor de Lluc (2014).

13.00 h Taller: «Cuentos de niños y monstruos: lo siniestro en el cuento de hadas y sus adaptaciones cinematográficas». Luis Pérez Ochando.

14.00 h Fi de l’activitat del matí.

16.00 h Conferència: «Literatura anti-taurina i xiquets». Carme Manuel, Catedràtica d’universitat. Departament de Filologia Anglesa i Alemanya, Universitat de València.

17.00 h Taller: «Sophie’s Lighthouse: una experiència de lectura en anglés a l’aula d’infantil i primària». Marta Ramón Querol, mestra d’anglès i autora i editora de la col·lecció Sophie’s Lighthouse. CEIP Mestre Eduardo Martínez Ródenas de Benicarló.

18.00 h Taula redona: «Comics and graphic novels: a tool in the EFL classroom?». Elena Ortells, professora titular d’universitat. Departament d’Estudis Anglesos, Universitat Jaume I; Sofía Royo Vizcaíno, Universitat Jaume I; Miguel Ángel Giner, il·lustrador, LaGRUAestudio.

20.00 h Fi de l’activitat de vesprada.

Àrea acadèmica: Arts, Humanitats i Ciències de l’Educació

Destinataris: Alumnat de les titulacions d’estudis Anglesos, Mestre de Primària i mestre d’Infantil i, en general, de qualsevol titulació de la Facultat de Ciències Humanes i Socials. Alumnat del Màster de Secundària i Màster Melacom. Alumnat del Curs específic per a l’obtenció de la capacitació per a l’ensenyament en anglès, UJI. Alumnat de postgrau i tercer cicle. Professorat de primària i secundària. Universitat de Majors i públic interessat en general.

Nombre màxim d’assistents: 60

Durada: 18 h

Crèdits reconeguts per l’UJI: 0,5

Preus: tarifa A

  • 50 euros per a alumnat (s’ha d’adjuntar el carnet d’estudiant o matrícula del curs 2016/17).
  • 60 euros per a professorat, personal d’administració i SAUJI.
  • 80 euros per al públic en general.

Enllaç a la informació general dels Cursos d'Estiu UJI

Enllaç a la matrícula

Tornar a la pàgina principal dels Cursos d'Estiu UJI 2017

 

Institucions vinculades:

  • Curs específic per a l'obtenció de la capacitació per a l'ensenyament en anglès.
  • Vicedeganat d'Estudis Anglesos de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l'UJI.

 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16