Cursos d'Estiu UJI 2017

Última modificació: 04/05/2017 | Font: SASC

És habitual relacionar, especialment en l'àmbit universitari, els denominats cursos d'estiu amb el període estival com és lògic. Un fet que ve a indicar, d'una banda, que el coneixement no pot aparcar-se ni en aquesta estació habilitada, per dir-ho així, al descans vacacional, sens dubte ben merescut després d'un curs d'intens treball. Però, d'altra banda, també indica que justament per la naturalesa d'aquesta estació, el dit coneixement es podrà adquirir d'una forma més relaxada, menys rígida acadèmicament parlant, però no per això amb menor rigor.

En aquest marc, l’UJI presenta una vegada més una sèrie de cursos segons una oferta apta per a satisfer, d'una banda, la demanda de la seua comunitat universitària i, d'una altra, la de la societat pròxima a ella.

En la present edició, els cursos que s'ofereixen són: “Salva una vida en qualsevol lloc. Suport vital bàsic en el medi natural”, “Mediació policial. La mirada de l'altre”, “Permeables: educació, art i entorn”. “Curs teoricopràctic: salut global i cooperació internacional: aplicant el coneixement”, “Childrens’ and Young Adult Literature and their pedagogical implications”, “l'Orde de Santa Maria de Montesa. Una revisió històrica amb motiu del VII centenari de la seua fundació”, “L'EF com a recurs pedagògic”, “El foment de la creativitat des de la pedagogia i la filosofia per a la pau amb xiquets i xiquetes”, “Pintar el rostre i l'ànima. El retrat en la Història de l'Art”,  “L'assaig: pensament en diàleg i models de llengua” i “Pintures rupestres i noves tecnologies: de l’estudi a la difusió”.

I d'aquesta manera, professors i professores de la Universitat Jaume I s'encarregaran d'articular les seues propostes substanciades davall aquests títols. Títols en què també col·laboren altres persones que des de diverses entitats externes, lligades al món de la ciència i la cultura, així mateix proposen, fomentant-se d'aquesta manera la col·laboració que relaciona uns centres amb altres de manera enriquidora.

I és així com estudiants de l’UJI, d’altres provinents del territori que comprèn la  Xarxa  Vives, i no pocs que provenen d'altres llocs, així com nombroses persones, estudiosos i interessats per les temàtiques dels cursos, constituiran una comunitat efímera en el temps, el de la canícula estival, però permanent en tant que les trobades, amb les seues conferències, taules redones, debats i tallers, mai s'oblidaran. Activitats aquestes a realitzar tant en el campus de la Universitat com en el MENADOR espai cultural i en la Llotja del Cànem, dins de la mateixa ciutat de Castelló, així com a Morella, Vilafamés i Sant Mateu.

Esperem, des de l'equip de direcció de la Universitat Jaume I i des dels tècnics del SASC i Vicerectorat de Cultura, que els dits cursos desperten l'interès i siguen realment satisfactoris per a tots.

Wenceslao Rambla Zaragozá

Vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals

 

La matrícula als Cursos d'Estiu UJI 2017 començarà el 3 de maig, a les 10 hores.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16