Assaig + concert - Matt Elliott & Sacromonte

04/04/2017 | SASC

Data: Dijous, 27 d’abril de 2017
Hora: 19.30 h – Concert. Es prega màxima puntualitat.
Preu: Entrada lliure fins a completar aforament. Aforament reduït.
Lloc: MENADOR espai cultural. Plaça de l’Hort dels Corders, 4.                                                                                 

Matt Elliott

Molt abans d’arribar a la majoria d’edat, Matt Elliott havia consagrat la seua vida a la música, i s’havia convertit en un dels actors principals de la vibrant escena del Bristol dels 90. Així, per a finals de segle i mentre començava a cavalcar la vintena, havia tingut temps per a treballar en la mítica botiga de discs Revolver, a més de per a convertir-se en un reconegut DJ, i firmar una influent discografia amb el seu projecte The Third Eye Foundation.

El britànic va aconseguir una certa notorietat a mitjan dels anys 90 quan va publicar Semtex, considerat un dels discs més influents de drum & bass de l’època amb un so que es va emparentar al de Mi Bloody Valentine, entre altres. Incorporat en l’escena de Bristol, en aquell moment dominada per noms com ara Portishead i Massive Attack, va començar a fer remescles per a altres artistes, entre els quals destaquen Amp, Hood, Yann Tiersen, Mogwai, The Pastels o Thurston Moore.

El 2003, va començar a editar discs com Matt Elliot en un marcat gir estilístic orientat cap a la música folk, feta amb guitarra i piano i encarnada en el LP The Mess We Made. Drinking Songs, publicat el 2005, és potser el disc més aclamat de la seua carrera. Després ha editat altres sis discs als quals se suma The Calm Before.

The Calm Before ens torna a l’Elliott pausat, escorat al folk, amb la guitarra espanyola i els seus pedals com a millors aliats, que furga en les entranyes com només ell sap fer.

«Sempre que Matt Elliott puja a un escenari l’entorn desapareix, en una sensació compartida per públic i artista en empatia i íntima col·laboració. És l’hipnòtic efecte amb el qual el britànic compta en directe i que, a cada nova gira, resulta progressivament intensificat i perfeccionat».

Sacromonte

Sacromonte és el projecte del compositor castellonenc resident a Berlín Alberto R. Lucendo, que compta amb una intensa carrera en l’escena musical espanyola també com a guitarrista i productor. El projecte Sacromonte va nàixer a finals de l’any 2015 i Rime és el seu àlbum de debut. Aquest treball sorgeix de la necessitat d’aconseguir l’essència en espais d’emocions fondes, fent de la fragilitat i la subtilesa les principals aliades. Veus com xicotets mantres, ressonàncies, ecos que arriben de llocs màgics, loops i rics matisos creen atmosferes intenses i entorns profunds, eterns llocs amb els quals les melodies ens fan somiar. Set temes que miren de cara el so i les seues possibilitats expressives, sense deixar mai de bategar el cor.

 

 

Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16