El rector de la universitat romanesa de Valahia signa a l’UJI un conveni per a col·laborar amb la Càtedra EuroCop de Prevenció i Predicció del Delicte

13/10/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  Universitat-Valahia _MG_3612in

    Calin Oros i Vicent Climent en l'acte de signatura del conveni. | FOTO: Àlex Pérez

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, i el rector de la Universitat de Valahia, Calin Oros, han signat un conveni marc de col·laboració entre tots dos centres que permetrà a la universitat romanesa participar en el treball desenvolupat per la Càtedra EuroCop de Prevenció i Predicció del Delicte de l’UJI. El rector de la Universitat de Valahia, situada en la ciutat de Targoviste, s'ha desplaçat a Castelló juntament amb una delegació policial i de la Creu Roja romanesa, amb la finalitat d'arribar a un acord de col·laboració amb la Universitat Jaume I i amb l'Ajuntament de Castelló.

L'objectiu de la visita és integrar-se entre les universitats que col·laboren amb la Càtedra EuroCop de Prevenció i Predicció del Delicte de l’UJI per a participar en les recerques que aquesta càtedra desenvolupa, especialment el model matemàtic PerdCrime que desenvolupa el seu director, el catedràtic d'Estadística de l’UJI, Jorge Mateu. Així mateix s'ha aprofitat la visita per a conèixer i participar en els avanços sobre el model de «policia de proximitat» i de resposta a les emergències que l'Ajuntament de Castelló té encarregada a la seua Policia Local a través de la càtedra, motiu pel qual la delegació la formen a més una important delegació policial romanesa i representació de la Creu Roja de la regió de Dambovita. 

Durant la signatura del conveni el rector de l’UJI ha agraït l'interès de la Universitat de Valahia per col·laborar amb la Càtedra EuroCop de Prevenció i Predicció del Delicte, ha destacat la projecció internacional d'aquesta càtedra, especialment en Llatinoamèrica i a partir d'ara «també en un país tan important per a Castelló com Romania», i ha recordat en aquest sentit que en la província «la comunitat romanesa és molt important i molt benvolguda». 

De la mateixa manera, el rector de la Universitat de Valahia ha destacat també la presència de romanesos en la província i en la Universitat. «Hi ha més de 400 estudiants d'origen romanés estudiant a l’UJI, que estan feliços per l'elevada qualitat educativa que reben», ha assegurat. Calin Oros ha mostrat la seua confiança en què la col·laboració entre ambdues universitats vaja més enllà de la Càtedra EuroCop de Prevenció i Predicció del Delicte, i s'amplie als estudiants Erasmus i a la recerca, entre altres àmbits.

Fotografies

 

Altres notícies:

El rector de l’UJI rep a representants de seguretat ciutadana d’Equador i Castelló

La Càtedra Eurocop de l’UJI i l'Ajuntament de Castelló impulsen la recerca sobre prevenció del delicte

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions