Climent destaca la necessitat d’establir un Sistema Universitari Valencià comú davant els decrets de modificació de la durada dels estudis universitaris

24/07/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Claustre de la Universitat Jaume I va celebrar el passat 15 de juliol una sessió en la qual el rector va informar de l’impacte dels reials decrets que modifiquen la durada dels estudis universitaris, i va fer un exhaustiu repàs del context espanyol i valencià. Climent va destacar que tot i que existeix un acord sobre una moratòria en l'aplicació d'aquests canvis fins al curs 2017/18, existeix la possibilitat que no siga respectat per totes les universitats. Així mateix, entre altres aspectes, Climent va destacar que cal arribar a una postura comuna de tot el Sistema Universitari Valencià i crear una comissió mixta (Conselleria-universitats) de coordinació universitària, per tal que s'aborden de manera urgent els criteris per a l'aplicació del decret, que haurien de ser comuns a tot el sistema universitari valencià, tant públic com privat.

El rector també va informar de la sentència del Tribunal Suprem que declara nul l'article 111.2 dels Estatuts de la Universitat i que equiparava els drets del personal becari amb el personal docent i investigador. Davant d’aquesta sentència, l’article s’elimina i no té cap efecte real donat que a hores d’ara ja no existeix personal docent i investigador en formació com a becari a l’UJI ja que ara tots tenen un vincle contractual.

A més en la sessió es va elegir un PDI claustral amb vinculació permanent per al Consell de Govern, la professora Andrea Planchadell; i un PDI per a la Comissió del Centre de Documentació, la professora Amparo Montañana. El Claustre va deixar vacant l'elecció d’un estudiant per a la Comissió d’Estudis i Professorat al no haver obtingut el suport necessari la única candidata que es va presentar.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions