El documental «En clave de Ortifus» en el qual ha participat l'UJI s'estrena en cinemes

23/05/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El documental En clave de Ortifus de la productora Xerea Films, dirigit per Ricardo Macián, col·laborador habitual del Màster Universitari en Noves Tendències i Processos de la Innovació en Comunicació de l'UJI i que ha comptat amb el suport del Laboratori de Comunicació de la Universitat Jaume I, es va estrenar en sales comercials el 22 de maig. 

En clave de Ortifus és un curtmetratge documental que porta a la pantalla gran la trajectòria del prestigiós dibuixant valencià Antonio Ortiz Fuster «Ortifus», referent valencià de la vinyeta de caràcter crític i social. La cinta també s'acosta a la seua trajectòria creadora de monuments fallers i a la seua faceta menys coneguda, la musical. 

Companys de professió com Paco Roca o Sento Llobell, i experts en falles com Manolo Sanchís, Gil-Manuel Hernández o Vicent Borrego participen en el treball. Per part de l’UJI, han exercit com a productors delegats el catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat, Javier Marzal, i el professor doctor, Robert Arnau. El tècnic del Labcom, Óscar Martín, s'ha encarregat de la direcció de producció.

La pel·lícula va ser preestrenada fa dos mesos, coincidint amb la setmana fallera, en la Filmoteca de València. Ara es podrà gaudir en pantalla gran en diverses sales espanyoles com el Pequeño Cinestudio de Madrid, Cine Maldà de Barcelona, Cine Tomás Luis de Victoria de Ávila, Cine La Unió de Llíria (Valencia) i Cines Cória de Cória (Cáceres).

Produït per Xerea Films, el documental ha comptat amb ajudes a la producció cinematogràfica del Ministeri de Cultura i de Cultural Arts-Generalitat Valenciana, així com de diverses entitats públiques i privades i finançament procedent de mecenes particulars a través d'una campanya en línia de crowdfunding

Més informació en www.enclavedeortifus.com

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions