L’UJI commemora el Dia Mundial del Teatre amb la representació de «La nit just abans dels boscos» al Paranimf

07/04/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  dia-teatre nit-abans-boscos

    Gran part de la representació va tindre lloc al carrer per a aconseguir un major realisme i proximitat amb el públic. | FOTO: ÀLEX PËREZ

La Universitat Jaume I es va unir el 27 de març a la celebració del Dia Mundial del Teatre amb la representació de «La nit just abans dels boscos». L’actor Òscar Muñoz, sota la direcció de Roberto Romei, va ser el protagonista d’aquesta readaptació del text del dramaturg, escriptor i director teatral francès Bernard-Marie Koltès. Una obra sobre l’amor, la confusió, la perdició i les últimes oportunitats que, tot i que es va escriure l’any 1979, es troba de gran actualitat.

La proposta no s’inicia a l’escenari, sinó al carrer. Els assistents es veuen interpel·lats de sobte a l’exterior del Paranimf per una persona que no té res, que ho ha perdut tot i que busca companyia, amistat, amor, en definitiva, comunicar-se. El viatge continua pels voltants de l’edifici amb un públic que segueix amb atenció les històries d’aquest personatge solitari que ha sigut marginat per la societat. El recorregut finalitza a les entranyes del Paranimf, sota de l’escenari, després de 60 minuts d’una interpretació intensa i esgotadora que aconsegueix remoure les emocions del grup. Una cervesa entre amics per a compartir impressions posa el punt final a l’espectacle.
 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions