Jesús Alijarde Sánchez publica la novel·la «La transición de la sonrisa» en format de llibre electrònic

07/10/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Jesús Alijarde protagonista-alijarde alijarde

    Jesús Alijarde Sánchez és professor associat del Departament d’Infermeria. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

Jesús Alijarde Sánchez, professor associat del Departament d’Infermeria de la Universitat Jaume I, ha publicat el llibre La transición de la sonrisa, de forma autoeditada, en format de llibre electrònic. En aquest relat, primera novel·la d’Alijarde, es realitza una paròdia de transició política des de la fabulació d’una dictadura o règim feudal cap a l’evolució democràtica d’un poble.

El plantejament principal tracta sobre el pes moral que pot tenir una persona quan rep una condemna immerescuda per a dues generacions, una condemna que heretaran els seus fills. Aquesta situació porta a un paral·lelisme amb situacions similars a l’esclavitud o l’opressió dictatorial. Concretament, en el desenvolupament de la novel·la el paral·lelisme es realitza amb la transició democràtica espanyola, però des d’una paròdia reflexiva.

Jesús Alijarde Sánchez ha treballat durant 15 anys en Urgències de l’Hospital General de Castelló i actualment és supervisor de la Unitat de Cures Intensives. A més, imparteix cursos i realitza xarrades principalment sobre temes de primers auxilis o relacionats amb les urgències.