Les eleccions al Claustre i a Rectorat se celebraran el pròxim 16 de maig Climent destaca l'estabilitat financera, la consolidació de Salut i Doctorat i l'excel·lència investigadora i docent com a balanç del seu mandat

09/04/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I celebrarà eleccions el pròxim 16 de maig en les quals la comunitat universitària elegirà representants del Claustre i Rectorat.

El calendari electoral s'ha iniciat el 27 de març, amb la publicació del cens provisional, i inclou un període del 16 al 20 d'abril per a la presentació de candidatures i designació de representants. La proclamació definitiva de les candidatures i dels membres de les taules electorals serà el 30 d'abril, dia en el qual s'iniciarà la campanya electoral que finalitzarà el 15 de maig. Les votacions es realitzaran el 16 de maig de 10 a 18 hores. En cas de ser necessària una segona volta per a l'elecció a Rectorat aquesta se celebraria el dia 30 de maig. La proclamació definitiva de resultats està prevista per al dia 22 de maig, en primera volta, i el 5 de juny, si és necessària una segona volta.

El rector de l'UJI, Vicent Climent, ha aprofitat la seua última compareixença davant el Claustre per a fer balanç de la seua gestió al capdavant de la institució durant els últims quatre anys, encara que també ha tingut referències als resultats del seu primer mandat. Climent ha exposat les grans dificultats econòmiques a les quals s'ha vist sotmesa la universitat pública castellonenca durant aquest període, amb una caiguda dràstica del finançament públic, increment de les taxes universitàries, congelació de la taxa de reposició del personal i pèrdua de drets per als treballadors de la institució. 

En la seua exposició, ha recordat els esforços realitzats per tota la comunitat universitària per a aconseguir una estabilitat financera que ha permès que la Universitat, malgrat les dificultats, haja pogut funcionar. Així mateix, ha ressaltat la consolidació dels estudis de Ciències de la Salut, amb la finalització de les primeres promocions i de la construcció de la segona fase de la facultat, i de l'Escola de Doctorat, com a centre generador de talent i pedrera de futurs investigadors. En aquest sentit, ha remarcat com un dels grans èxits d'aquest període la incorporació de l’UJI en el prestigiós rànquing de Xangai com una de les 500 millors universitats del món, la qual cosa evidencia l'excel·lència docent i investigadora que ha aconseguit el centre castellonenc. 

En la seua intervenció, Climent també ha destacat l'aprovació del Codi Ètic, del Pla Estratègic, del Model Educatiu, del Pla de Multilingüisme i del II Pla d'Igualtat com a fites significatives en la gestió de la universitat. Finalment, ha fet un agraïment a totes les persones, de dins i de fora de la Universitat, que han col·laborat en la consecució d'aquests assoliments i ha recordat que «tots fem UJI».

 

Altres notícies:

L’UJI renova la representació de les juntes dels quatre centres universitaris

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions