Més de 350 professionals de la psiquiatria es donen cita a l’UJI en el 61è Congrés AEPNyA de Psiquiatria del Xiquet i de l'Adolescent 

19/06/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Psiquiatria del Nen i de l'Adolescent psiquiatria-nen-adolescent Congreso_AEPNA_17DLL14_in

    FOTO: Damián Llorens

El Congrés de Psiquiatria del Xiquet i de l'Adolescent «Integrant mirades» ha reunit més de 350 professionals de la psiquiatria i altres àrees a la Universitat Jaume I per a abordar la integració en salut mental infantil i juvenil. 

El fòrum, un referent a escala nacional, s'ha celebrat per primera vegada a la capital de la Plana i ha inclòs quatre conferències plenàries, 18 comunicacions orals, 99 pòsters, set tallers i 14 simposis amb temàtiques tan diverses com ara el bullying, l'ús de xarxes socials en l'adolescència, problemes d'inclinació en la infància, la patologia afectiva greu en l'adolescència, mindfulness aplicat a la salut mental o el paper de l'estrès en el desenvolupament de la psicosi, entre altres assumptes.

El rector de l’UJI, Vicent Climent, ha sigut l'encarregat d'inaugurar el Congrés juntament amb Matías Real, president del comitè organitzador del Congrés; Rafael Ballester, president comitè científic del congrés; Lola Moreno, presidenta d'AEPNyA; Rosa Molero, directora general d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, i Azucena Martí, directora territorial de Sanitat Universal i Salut Pública de Castelló.

Climent ha donat la benvinguda als assistents i ha posat aquest esdeveniment com a exemple «del deure moral i la missió social d'aquesta universitat pública per a transferir coneixements a la societat» i ha assegurat que «és una oportunitat i una gran satisfacció per a l’UJI poder col·laborar en un camp amb tantes expectatives com és el de ciències de la salut».

Matías Real ha agraït als assistents la seua presència i als col·laboradors la seua implicació i ha recordat al periodista i escriptor recentment desaparegut Carles Capdevila «per les seues aportacions al món dels xiquets i l'adolescència».

El degà de la Facultat de Ciències de la Salut, Rafael Ballester, ha destacat l'ocasió que suposa aquest esdeveniment «per a visibilitzar la labor d'una jove facultat, la de Ciències de la Salut, que enguany veurà graduar-se a la seua primera promoció» i ha afegit que «en l'àmbit de la salut mental de xiquets i adolescents és tan important comptar amb recursos assistencials com formar i sensibilitzar des de les escoles, per a detectar a temps i derivar correctament». 

Per la seua banda, la directora territorial de Sanitat Universal i Salut Pública de Castelló ha fet esment a la necessitat de col·laboració entre les institucions i a la importància d'implicar les famílies i a l'entorn «en casos en els quals sovint es posa el focus sobre el menor quan de vegades és el seu entorn el que ha de ser assistit».

La presidenta d'APENyA ha reivindicat la necessitat de donar major visibilitat a l'especialitat de psiquiatria del xiquet i de l'adolescent «perquè som l'únic país d'Europa on no és reconeguda». D'altra banda, Rosa Molero, directora general d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, ha assegurat que el menor ha d'estar en el centre de totes les polítiques d'infància, prenent part activa perquè «els xiquets i adolescents són el futur i el present».

El Congrés és una iniciativa de l'Associació Espanyola de Psiquiatria del Xiquet i de l'Adolescent- AEPNyA i ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Jaume I i de la FUE-UJI, així com de la Diputació Provincial, la Fundació Hospital Provincial i el Consorci Hospitalari del Provincial.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions