Inés Carreres: «Esperava traure bones notes, però no la nota més alta de la PAU de Castelló» L'alumna de l'IES Alfonso XIII de la Vall d'Alba, Cristina de la Rosa, ha obtingut la nota de la PAU més alta 

20/06/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Inés Carreres, alumna de l'IES Alt Palància de Sogorb, i Cristina de la Rosa, estudiant de l'IES Alfonso XIII de la Vall d'Alba, són les dues alumnes que han obtingut les notes d'accés a les titulacions universitàries més altes de tota la província de Castelló en la convocatòria de juny d'enguany. 

Inés Carreres ha aconseguit la nota d'accés a la titulació més alta, amb un 13,806 sobre 14, i també la nota de la fase general de les Proves d'Accés (PAU) més elevada, amb un 9,590. Per la seua banda, Cristina de la Rosa ha obtingut la segona nota d'accés a la titulació més alta, amb un 13,786; i la nota d'accés (NAU) més alta, un 9,816. 

Inés, que és natural d'Alfara d'Algímia, ha estudiat el batxillerat de Ciències Socials amb Economia i Matemàtiques, i és una estudiant brillant que ha finalitzat batxillerat amb una mitjana de 9,95. «No vaig fer res especial; si vas estudiant durant tot l'any, no és tan complicat. Les dues últimes setmanes vaig fer un repàs general de totes les assignatures. Sí que és veritat que es passa molt d'estrès i molts nervis, perquè tots els teus amics estan igual, però en realitat, una vegada fas les proves, t'adones que és un examen més», ha explicat aquesta alumna de l'institut de Sogorb, que reconeix que no s'esperava obtenir aquestes qualificacions. «Esperava traure bones notes, però no la nota més alta de la PAU de Castelló. Em va sorprendre molt i em vaig emocionar, m'ha fet molta il·lusió i tota la meua família i els meus amics estan molt contents». 

Quant al seu futur, Inés té clar des que va començar els seus estudis de secundària que triarà alguna carrera relacionada amb l'economia i en la qual els idiomes, especialment l'anglès, tinguen un paper molt important. «Encara no he fet la preinscripció perquè és una decisió molt important. Estàs decidint el teu futur, vull triar la millor opció i no equivocar-me». 

Per la seua banda, Cristina de la Rosa resideix a Atzeneta del Maestrat i ha cursat el batxillerat humanístic en l'IES Alfons XIII de la Vall d'Alba, i té clar que la seua vocació és el periodisme. Cristina, que també és una alumna excel·lent que va obtenir un 10 de mitjana en els estudis de batxillerat, explica que també ha passat certs nervis durant la preparació per a les PAU, «a més de repassar algunes assignatures, els últims dies em vaig dedicar a veure documentals i sèries sobre història, perquè ja estava un poc saturada dels llibres». 

Cristina coincideix amb Inés que els exàmens de les PAU no li van resultar difícils, sobretot perquè durant tot segon de batxillerat les classes se centren molt a preparar als alumnes per a aquestes proves. «Així i tot, no m'esperava traure tan bones notes. Va ser una gran sorpresa i una gran alegria. La meua família, els meus amics i els meus professors estan molt contents i orgullosos».

 

Altres notícies:

La Universitat Jaume I obri la preinscripció per al curs 2017/2018

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions